Акциите на фондовите борси в Италия се сринаха, след като

...
Акциите на фондовите борси в Италия се сринаха, след като
Коментари Харесай

Италианските акции се сринаха, след като премиерът Драги подаде отново оставка

Акциите на фондовите тържища в Италия се сринаха, откакто министър председателят Марио Драги подаде още веднъж оставка и страната се озова във вихъра на следващата политическа рецесия, най-очакваният излаз от която са предварителни избори през есента, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Основният показател на фондовата борса в Милано FTSE MIB загуби 2,5 на 100 по отношение на вчерашния ден, а на годишна основа спадът му към този момент е 24 %.

Италианският банков показател, който е изключително сензитивен във връзка с политическите турбуленции, потъна с 6,7 на 100, като " Интеза Санпаоло " (Intesa Sanpaolo) и " Уникредит " (UniCredit) изгубиха по 7 на 100 от цената си.

" Хубавото в тази рецесия е, че стартира на равнища, на които вложителите към този момент са изключително деликатни ", споделя Арно Жиро, началник за икономическата тактика в консултантската компания " Кеплер Шоврьо " (Kepler Cheuvreux). " Италианският спред към този момент е прекомерно огромен, а цените на банковите акции са спаднали. ЕЦБ би трябвало бързо да показа инструмента си против дефрагментация, защото в противоположен случай италианските банки ще станат още по-слаби, в сравнение с са в този момент ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР