Акциите на банката се сринаха с 30%, което предизвика тревога

...
Акциите на банката се сринаха с 30%, което предизвика тревога
Коментари Харесай

„Credit Suisse“ тегли до 50 млрд. кредит от швейцарската централна банка, ЕЦБ обсъжда лихвената политика


Акциите на банката се сринаха с 30%, което провокира паника в цяла Европа

„ Credit Suisse “ се готви да заеме до 50 милиарда франка (около 50 милиарда евро) от швейцарската централна банка. Целта е да се укрепи, откакто акциите ѝ се сринаха през вчерашния ден на швейцарската фондова борса, съобщи Агенция Франс Прес. От банката оповестиха, че вършат и оферти за назад изкупуване на дълг на стойност към 3 милиарда евро.

„ Credit Suisse “ е една от 30-те банки в света, които се смятат за прекомерно огромни, с цел да банкрутират. Въпреки това тя бе наранена от поредност кавги през последните години, а в сряда акциите ѝ се сринаха, откакто Саудитската национална банка отхвърли да инжектира повече пари в групата.

Акциите на „ Credit Suisse “ поевтиняха с повече от 30%, преди да възстановят позициите си и да завършат деня на търговия с 24,24% спад на равнище от 1,697 швейцарски франка.

Европейската централна банка през днешния ден ще заседава за лихвената си политика на фона на турбуленциите с „ Credit Suisse “. Очакванията на вложителите са да има ново нарастване на водещите лихви с 50 базисни пункта.

От Британската централна банка също организират незабавни диалози със своите интернационалните сътрудници поради евентуалния риск за една от най-големите финансови институции в Европа.

Срив „ Credit Suisse “ би имал отрицателен резултат върху банките и пенсионните фондове по света.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР