Актрисата Салма Хайек започна кампания срещу домашното насилие в условията

Актрисата Салма Хайек започна кампания срещу домашното насилие в условията ...

Салма Хайек се изправя срещу домашното насилие.

Актрисата Салма Хайек започна кампания срещу домашното насилие в условията на изолацията заради коронавируса, съобщи фондация "Томсън Ройтерс".

Тя призова милионите си последователи в социалните мрежи да "бъдат солидарни с жените".

Кампанията #StandWithWomen ще се води от модната марка "Гучи" и инициативата й#Chime For Change (Камбанен звън за промяна), основана от Хайек и Бионсе за подпомагане на организации, борещи се с домашното насилие по света.

A post shared by (@salmahayek) on May 20, 2020 at 4:01am PDT

„Оттегляме се в домовете си, за да се предпазим от заплахата на Ковид-19, но какво става, ако самият ни дом е заплаха?”, пита Хайек във видео, споделено с почти 15-те милиона нейни последователи в Инстаграм.

„Толкова е важно да заемем позиция срещу половото насилие... Наистина можем да постигнем промяна, ако обединим гласовете си и изкрещим „стига вече“, посочва още тя.
               

A post shared by (@salmahayek) on May 16, 2020 at 10:06am PDT

Държави по цял свят наредиха хората да не излизат от домовете си, за да ограничат огнищата с новия коронавирус, но мерките за изолация могат да са като капан за жените, затворени в къщи с човек, който ги малтретира, без възможност да потърсят помощ.

Салма Хайек е поредната звезда, предупреждаваща за домашното насилие над жените в условията на изолация. Подобна кампания започна и актрисата Чарлийз Терон през април. Повече от 50 знаменитости се присъединиха към нея.

Кампанията #StandWithWomen се води в партньорство и с фондацията "Керинг", която се бори с домашното насилие в Северна и Южна Америка, Западна Европа и Азия.
               

A post shared by (@gucci) on May 20, 2020 at 1:55pm PDT

Източник: dariknews.bg