Актрисата Кристина Апългейт, позната с ролята си в хитовия телевизионен

...
Актрисата Кристина Апългейт, позната с ролята си в хитовия телевизионен
Коментари Харесай

Звездата от „Женени с деца“ Кристина Апългейт премахна яйчниците си

Актрисата Кристина Апългейт , позната с ролята си в хитовия ефирен сериал " Женени с деца ", се е подложила на интервенция за премахване на яйчниците и маточните (фалопиеви) тръби, заяви Контактмюзик.

45-годишната актриса показа, че нейна братовчедка е умряла от рак на яйчниците преди девет години.

В изявление за " Тудей " Кристина Апългейт разкрива, че яйчниците и маточните ѝ тръби са отстранени преди две седмици.

През 2008 година актрисата, която има 6-годишна щерка Сейди от брачна половинка си Мартин Ленобъл, се подложи на двустранна мастектомия, откакто беше диагностицирана с рак на гърдата, напомня изданието.

Въпреки че към този момент не се постанова да си прави мамограми, Апългейт на всеки шест месеца посещава онколог и ще продължи да го прави до края на живота си. " Въпреки всички взети ограничения, рискът остава ", споделя тя.

Кристина Апългейт споделя още, че съблюдава вегетарианска диета, защото счита, че храната играе основна роля за това дали ракът ще се прояви и популяризира. Актрисата добавя, че въпреки към момента да е дребна, щерка ѝ също се храни здравословно, защото има възможност да е наследила разновидност в гена BRCA, излагаща я на над 50-процентен риск от рак на гърдата или яйчниците.

" Опитвам се да я вардя от стрес и да йѝ обезпечавам най-чиста храна, знаейки, че когато навърши 20 години, ще би трябвало да стартира да се изследва. Къса ми се сърцето при мисълта, че може да ѝ се наложи да води сходна на моята борба ", споделя загрижената майка. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР