Активността на фабриките в Китай е нараснала с по-бавни темпове

...
Активността на фабриките в Китай е нараснала с по-бавни темпове
Коментари Харесай

Дейността във фабриките в Китай нараства с по-бавни темпове през март

Активността на фабриките в Китай е повишена с по-бавни темпове през март, само че е била по-силна от предстоящото след края на антивирусните ограничавания , сподели изследване в петък, представено от „ Асошиейтед прес “.

Месечният показател на мениджърите по покупките, публикуван от Китайската федерация по логистика и покупки и националната статистическа организация, спадна до 51,9 от 52,6 през февруари по 100-точкова канара. Числата над 50 демонстрират възходяща интензивност .

Второстепенните ограничения на производството и новите поръчки в PMI нарастват с по-бавни темпове, както и индикаторите за трудовите контракти.

Бизнес интензивността се възвръща , откакто ръководещата Комунистическа партия приключи строгите антивирусни ограничавания при започване на декември. Това последва спад в интензивността, който докара миналогодишния стопански напредък до 3% , което е второто му най-ниско равнище най-малко от 70-те години на предишния век. В изказване на Федерацията се споделя:

„ Икономиката продължава да поддържа наклонност на възобновяване, само че темпото леко се забави. “

Износителите са под напън от слабото търсене в Съединени американски щати и Европа , откакто Федералният запас и други централни банки покачиха лихвените проценти, с цел да охладят инфлацията.

Строителството се съживи след облекчаването на държавния надзор, натрапен върху промишлеността на недвижимите парцели, с цел да се ограничи повишаването на дълга, който ръководещата комунистическа партия се притеснява, че е рисково висок. Представител на централната банка разяснява при започване на март, че изискванията за финансиране на промишлеността се усъвършенстват.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР