Активните авиационни бомбардировки на израелските ВВС по съюзни на Дамаск

...
Активните авиационни бомбардировки на израелските ВВС по съюзни на Дамаск
Коментари Харесай

На ръба нова война? Сирия с ултиматум към Израел: Ще унищожим с ракети летището в Тел Авив, ако ...

Активните авиационни бомбардировки на израелските Военновъздушни сили по съюзни на Дамаск сили и офанзиви по позиции на САА могат да се извърнат за Израел с плачевни последици, предизвестява осведомителна организация Newsru.co.il. Израелското издание се базира на ливанския вестник „ Ад Дияр ” и оповестява, че Башар Асад е подготвен да отговори сурово на Израел за неговите нападателни дейности да бомбардира съдружници на Дамаск и на САА в Сирия. Израелската войска регулярно унищожава обекти на ливанската шиитска формация „ Хизбула”, с което пречи на бойните интервенции срещу терористите от ИД.

Според израелското издание, Башар Асад сложил на Израел ултиматум: или ударите и офанзивите да бъдат прекъснати или САА ще унищожи с ракетен удар аеропорта „ Бен Гурион” в Тел Авив.

Информацията няма публично удостоверение от страна на Дамаск, Москва или Тел Авив. Заплахата обаче интензивно се популяризира от медиите в навечерието на срещата на съветския и израелския водач на следващия ден (29 януари).

Башар Асад настоятелно желае да купи ЗРК С-400, с цел да държи израелските F-35 надалеч от военните обекти на страната.

Намиращите се в Сирия С-400 прикриват единствено съветските бази в Хмеймим и Тартус.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР