Активни ремонтни дейности с екипи и техника, разположени на няколко

...
Активни ремонтни дейности с екипи и техника, разположени на няколко
Коментари Харесай

Регион Пловдив посреща зимата с ремонтирана пътна мрежа

Активни ремонтни действия с екипи и техника, ситуирани на няколко трасета по едно и също време. Такова е всекидневието на пътностроителната компания „ Европейски пътища “, която е главният реализатор на настоящите поправки на пътната мрежа в област Пловдив.

Това лято те висяха на косъм поради нестабилната политическа конюнктура на национално равнище, тенденциозната война, която изпълнителната власт поведе с пътностроителните компании, забавените възлагания и разплащания на осъществените действия. Въпреки всички тези отрицателни условия, от „ Европейски пътища “ съумяха да осъществят качествено и в период всички предоставени поправки на пътища в региона.

„ Беше доста комплициран сезон на летни поправки, само че за наслада на пловдивчани и гостите на града се справихме с помощта на положителната професионална подготовка на нашите екипи. Все отново близо 30-годишният опит е от огромно значение, когато се постанова да се работи в спешна обстановка, каквато несъмнено бяха за целия ни отрасъл последните месеци.



Строителството и ремонтът на пътищата не са активност, която може да се случва от през днешния ден за на следващия ден

- тя изисква подготовка, обмисляне и стратегическа мисъл, а не бурност и непрекъснато набеждаване на строителите. В сектора работят съществени и виновни компании и не е от изгода за никого да сме под непрекъснати политически офанзиви “, споделя Маргарита Попиванова, изпълнителен шеф на „ Европейски пътища “.

Напълно завършени са към този момент последните два стадия на Околовръстния път - от Пещерско до Коматевско шосе и правата сред Пазарджишко и Пещерско шосе. За по-бързия и щадящ околната среда ремонт на Околовръстното бе употребен методът на студеното преработване, при който развалените асфалтови пластове се влагат в укрепване на ремонтирания път, без да бъдат премахвани. Така към този момент са доста улеснени трафикът по Околовръстното и логистиката на редица предприятия, които са ситуирани в периферията на града и са основни за стопанската система на региона.

„ Наложи се да затворим платната, тъй като пътят беше в трагично положение, с доста дупки. Всички сме наясно, че

Пловдив се нуждае от ново, доста по-широко и комфортно Околовръстно шосе,

само че до момента в който това се случи, се постанова да поддържаме качествено съществуващото поради огромната му натовареност “, споделя Гинка Маринова, основен инженер в „ Европейски пътища “.



През миналите месеци на основни поправки бяха подложени и част от пътните артерии от и към Пловдив.

През септември бе отворен за придвижване живописният път от Ситово към Лилково. Последните 12 км от правата са с нови асфалтови пластове, осъществени са и действия по отводняване и обезопасяване на срутища и свлачища. От компанията строител споделят, че ремонтът на планински прави е за опитни пътищари поради тесните сектори, които затрудняват по-интензивната работа и маневрирането на машините.

В календара с поправки попадна и основната права, свързваща Околовръстното на Пловдив с Автомагистрала „ Тракия “. Пътят е значим и за жителите на с. Бенковски и околията, защото той е най-бързият и комфортен маршрут за напредване в посока Пловдив. „ Компанията ни разполага с необятна гама от пътностроителна техника, която влагаме, съгласно особеностите на трасето. При този ремонт използвахме специфични рециклатори, грайдери и валяци, което ни разреши доста да съкратим времето за осъществяване и отстрани зависимостта от метеорологичните условия “, споделят от управлението на „ Европейски пътища “.

Сред превантивните поправки част от Републиканската пътна мрежа е и

трасето, водещо от Пловдив към Хасково.

От четири обособени сектора ремонтът е изцяло приключен на три от тях, като интензивно се работи и по последния сектор Садово-Поповица-Дебър. Фрезова се съществуващата асфалтова настилка и се поставя горен слой настилка. Изграждат се нови банкети и се правят действия по отводняване.

Обновена е и пътната инфраструктура по направлението Плодовитово-Първомай-Асеновград. Пътят скоро ще бъде изцяло подготвен за експоатация - с нова асфалтова настилка и при цялостна сигурност за пътуващите.



„ За страдание се постанова да повдигнем въпроса и за

проблемите с кариерния комплекс в Белащица.

Заради противозаконния митинг на Инициативния комитет, който цяло лято ни попречва да извозваме добития в границите на концесията неподвижен материал, се постановяваше постоянно да докарваме материал за ремонтите от прилежащите области. Това усложни и оскъпи в допълнение някои от тях - изключително на фона на цялостното оскъпяване на строителните материали. За жал, пострадали са всички ползватели на пътищата в региона, които напълно разумно желаят да се движат удобно и несъмнено “, припомня Маргарита Попиванова.

Междувременно с изключение на с транспортната инфраструктура на област Пловдив компанията е ангажирана и с развиването на градската среда. В началото на образователната година учениците от НУ „ Христо Ботев “ пристъпиха в красивия и освежен учебен двор с положена нова настилка.

„ Независимо от всички компликации, Общината, институциите и хората знаят, че могат да разчитат на нас. Вършим си съзнателно работата, тъй като сме наясно, че без добра инфраструктура няма положителни връзки. А без положителни връзки няма нито положителни предпоставки за развиване на бизнес, нито положително качество на живот “, споделя Маргарита Попиванова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР