Активисти срещу насилието днес протестираха близо до посолството на Ватикана

...
Активисти срещу насилието днес протестираха близо до посолството на Ватикана
Коментари Харесай

Протести в Италия срещу сексуалното насилие в католическата църква

Активисти против насилието през днешния ден стачкуваха покрай посолството на Ватикана в Италия с искане да бъдат подхванати дейности против половите злоупотреби в Римокатолическата черква на фона на продължаващата полемика по какъв начин да бъде проведено сходно следствие, съобщи Ройтерс.

Малка група протестиращи се приближиха до постройката на апостолическата нунциатура, покрай центъра на Рим, носейки плакати със фотоси на мъже и дами по долни дрехи, изцапано с кръв. Активистка от групата носеше на главата си було, каквото носят монахините.

Демонстрантите обявиха, че са се въодушевили от митинг, извършен този месец в естонската столица Талин, който имаше за цел да притегли вниманието към хипотетичното принуждение против дами от страна на съветските сили в Украйна. Участниците в тази акция също бяха по долни дрехи с петна от подправена кръв.

Италианските епископи са разграничени по въпроса дали цялостното следствие би трябвало да е вътрешно и да се употребяват запаси като комисиите на диоцезите против насилието, или би трябвало да се организира от външна група, в която вероятно да влизат представители на университетските среди, юристи и специалисти по въпросите на насилието. Освен това те са разграничени и по въпроса дали следствието да се ограничи до близкото минало, или да се върне десетилетия обратно.

Един от участниците в днешния митинг съобщи, че с цел да се откри решение на обстановката, е необходим неутрален орган, какъвто в тази ситуация е страната, само че от години тя е главната отсъстваща страна в този проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР