Активисти, сред които актрисата Синтия Никсън, известна с ролята си

...
Активисти, сред които актрисата Синтия Никсън, известна с ролята си
Коментари Харесай

Синтия Никсън от Сексът и градът обяви гладна стачка заради войната в Газа

Активисти, измежду които актрисата Синтия Никсън, известна с ролята си на Миранда в „ Сексът и градът “, започнаха гладна стачка пред Белия дом, заяви „ Гардиън “. Протестиращите упорстват за непрекъснато преустановяване на военните дейности в Газа и по-твърда позиция на американския президент Джо Байдън по отношение на Израел. Демонстранте цитираха здравното министерство в Ивицата, съгласно което убитите са близо 15 000 души, в това число и над 6 000 деца.

„ За седем седмици Израел е умъртвил повече цивилни на дребна линия земя, в сравнение с са убитите за 20 години война в цялостен Афганистан “, означи Синтия, като се показа за „ майка на еврейски деца, чиито баби и дядовци са оживели от Холокоста “.

По думите й, в случай че бомбардировките от последните седем седмици продължат, нито един палестински дом няма да остане цялостен до Бъдни вечер. Тя насочи апел към Байдън да прояви емпатия, да „ огледа децата на Газа и да си показа, че са негови “.

Никсън въпреки всичко ще наруши гладната си стачка. Тя разгласи, че възнамерява да употребява единствено вода и лимон поради работен ангажимент в Ню Йорк.

Гладната стачка идва на фона на разцепление в интернационалната общественост поради филантропичната конюнктура в линията Газа. След началото на войната сред Израел и „ Хамас “ Съединени американски щати и Европейски Съюз са заляти от талази на антисемитизъм и възходящ брой закононарушения от ненавист.

През уикенда трима млади мъже от палестински генезис бяха простреляни, до момента в който са се разхождали наоколо до Университета във Върмонт.

А предишния месец притежател на жилище в Илинойс беше упрекнат в закононарушение от ненавист, откакто намушка смъртоносно с нож 6-годишно мюсюлманско момче и рани тежко майка му в Чикаго. Жертвите са били набелязани поради вярата им, обявиха от полицията.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР