Активисти от Грийнпийс ще открият в понеделник сутринта символично Министерство

...
Активисти от Грийнпийс ще открият в понеделник сутринта символично Министерство
Коментари Харесай

Символично ВЕИ министерство открива Грийнпийс заради липсата на зелени мерки

Активисти от " Грийнпийс " ще открият в понеделник сутринта алегорично Министерство на възобновимата сила и ще изискат среща с енергийния министър среща, с цел да му напомнят, че на 30 юни изтича срокът за приемане на европейската инструкция за възобновимата сила в българското законодателство.

Реално обаче при неналичието на парламент няма по какъв начин да се одобри самобитната пътна карта за подмяна на изкопаемите горива с възобновими енергийни източници (ВЕИ).

С демонстрацията, която ще стартира сутринта в деня на лятното слънцестоене, деятелите желаят да припомнят не просто за формалния краен период, само че и за крайната нужда от промяна в българския енергийния бранш. Според природозащитниците е редно да се разреши на хората елементарно сами да създават сила за лични потребности от възобновими източници, както и да очертае път за рационализация на бранша и последна дата за потреблението на въглища.

Демонстрацията ще бъде напълно положителна с концепцията " да разсъни " чиновниците, идващи на работа в министерството, посрещайки ги със слънчево въодушевление и увещание за крайния период и новите технологии, както и да осведоми минувачите за тематиката, обявиха от организацията.

Служебният министър на енергетиката също е поканен на празненството и за среща с деятелите от 08:30 ч. с публична покана, която му е била изпратена в четвъртък, добавя се в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР