Активисти на Възраждане от Югозападна България отново блокираха границата. След

...
Активисти на Възраждане от Югозападна България отново блокираха границата. След
Коментари Харесай

Нова блокада на границата

Активисти на " Възраждане " от Югозападна България още веднъж блокираха границата. След като митингите им стартирана през вчерашния ден, през днешния ден те затвориха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт Гюешево. Начело на акцията бяха депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев, оповестява Българска телеграфна агенция.

Протестът е провокиран от решението на Конституционния съд (КС) от четвъртък. Магистратите отхвърлено настояването на 49 народни представители да бъде открита противоконституционност на решението на Народното събрание, който не позволи производство на народен референдум за опазване на българския лев до 2043 година

Според уредниците на митинга с решението на Конституционен съд е погазена демокрацията в България. " Няма да възпрепятстваме хората, които бързат, просто желаеме да покажем гражданската си позиция, както и на всички тези хора, които дадоха гласа си в проведения от нас референдум ", изясни Цвета Рангелова.

Мястото на митинга не беше оповестено авансово, като участниците в протестната акция се събраха в Кюстендил, откъдето потеглиха към граничния пункт.

Подобна акция имаше и през вчерашния ден, а хората на Костадин Костадинов се заканиха да продължат, макар че Министерство на вътрешните работи публично ги предизвести, че ще има санкции за противозаконните блокади.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР