Активисти на партия Възраждане блокираха за около два часа входа

...
Активисти на партия Възраждане блокираха за около два часа входа
Коментари Харесай

Симпатизанти и активисти на Възраждане блокираха входа на пристанище Бургас – запад

Активисти на партия " Възраждане " блокираха за към два часа входа на пристанище Бургас – запад, поради решението на Конституционния съд, с което удостовери решението на Народното събрание да няма референдум за опазване на българския лев.

Близо 50 души с плакати и флагове упорстваха гласът им да бъде чут. Александър Койчев, Борис Аладжов и Мариян Иванов от " Възраждане " разясниха:

" Протестираме против безобразията на Конституционния съд, който потъпка волята на 604 000 български жители, които желаят да бъдат питани дали и по кое време да влезем в еврозоната ", сподели Александър Койчев.

" Това, което направиха Конституционният съд и Народното събрание, демонстрираха, че държавните институции, които са под техен надзор на процедура не съставляват българските жители, а съставляват единствено себе си. Ние няма да се подчиним на нито една такава държавна институция, която е следена от непознати посолства или непознати сътрудници ", сподели Борис Аладжов.

" Институциите, които са определени да пазят демократичните права на българските жители, точно Народното събрание и Конституционният съд, в действителност са институциите, които потъпкват демокрацията и не позволяват българският жител да си каже своето мнение в един законно проведен и извършен референдум ", сподели Мариян Иванов.

Заради митинга на входа на пристанище Бургас – запад се образува километрична опашка от камиони и коли.

Протестите на деятелите на " Възраждане " ще продължат и в идващите дни в разнообразни точки на страната, допълниха протестиращите, съобщи БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР