Активисти на гражданско сдружение БОЕЦ изрисуваха знака Z, който е

...
Активисти на гражданско сдружение БОЕЦ изрисуваха знака Z, който е
Коментари Харесай

БОЕЦ беляза Министерството на енергетиката със знака Z


Активисти на гражданско съдружие БОЕЦ изрисуваха знака " Z ", който е знак на съветските военни елементи в Украйна, на постройката на Министерството на енергетиката в София.



Лидерът на организацията Георги Георгиев изиска среща със служебния министър на енергетиката Росен Христов, само че не бе позволен от защитата. Протестната акция беше излъчена във " Facebook ". " Със знака на позорната и човеконенавистна путинска власт. Това сте вие - прислужници на непознати господари ", съобщи Георгиев, до момента в който рисуваше Z върху вратите на министерството.

Той назова Министерството на енергетиката - " Министерството на " Газпром ".

В понеделник гражданско съдружие БОЕЦ блокира Министерския съвет опъвайки десетки палатки, и изиска оставката на енергийния министър.  Причината - желанията на служебния кабинет на Гълъб Донев да възобнови доставките на газ от " Газпром ".

Блокадата пред Министерския съвет ще продължи най-малко до сряда, за когато е планувано постоянно съвещание на държавното управление.  " Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя стопанин от Кремъл за даваните обещания и поетите задания, само че ние няма да позволим да ни сложат още веднъж примката на " Газпром "! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме! И не плащаме на терористи, без значение каква е цената ", заяви Георги Георгиев. 

Служебният министър председател Гълъб Донев сподели в понеделник, че с " Газпром " се водят разговори за довършване на контракта за доставка на газ и че е допустимо това да се случи и с неговото разсрочване след Нова година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР