Активи за 6,1 милиона евро са концентрирани във фирмата “Лира

...
Активи за 6,1 милиона евро са концентрирани във фирмата “Лира
Коментари Харесай

Ами сега? Лупи скътал 6 млн.евро в Люксембург

Активи за 6,1 милиона евро са съсредоточени във компанията “Лира Инвестмънт ” (Lira Investments S.A.), чийто краен притежател е политикът Александър Томов, твърди интернационално журналистическо следствие, представено от Марица.

Фирмата е известна като някогашен притежател на акциите на ЦСКА и заемодател на клуба. Захранването на люксембургските сметки е ставало с финансови инжекции за милиони от Томов.

Пред " Биволъ " Александър Томов обясни, че парите идвали от заеми и възнаграждения получени от китайския милиардер Стивън Ло, който по този метод помагал на ЦСКА, само че след това Бойко Борисов го принудил да изостави клуба.

Между длругото, такава теза развиват и някои от околните на рйководството на ПФК ЦСКА 1948.

Но с изключение на за финансиране на ЦСКА, люксембургската конструкция е служила и за имотни врътки в интерес на самия Томов, сподели изследването.

Името на Александър Томов като действителен притежател, както и финансовата информация за “Лира Инвестмънтс ”, са в архива OpenLux – интернационално журналистическо следствие, което свързва данните за притежателите с данните за компаниите във Великото херцогство. В него вземат участие Le Monde, Suddeutsche Zeitung, Le Soir, OCCRP и други проверяващи медии в Европа, Африка, Съединени американски щати и Азия.

Създадох компанията, тъй като там комерсиалното право е по закон от преди 100 години – при пораждане на разногласия може да разгадавам на обикновено право, предвидимо законодателство ” – изясни Томов за какво е предпочел точно тази данъчна дестинация.

Като представител обаче на люксембургската фирма-майка е посочен някой си Жан-Бернар Зеимет, а не Александър Томов. Краен бенефициер не е заявен и досега в Търговския указател, макар условието за осветляване на собствеността по ЗМИП.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР