Ако зимите са тежки и руските тръбопроводни доставки не успеят

...
Ако зимите са тежки и руските тръбопроводни доставки не успеят
Коментари Харесай

Очаква се проблемите на Европа с газа да продължат поне до 2025 г.

Ако зимите са тежки и съветските тръбопроводни доставки не съумеят да се върнат към естествените равнища. Саад Ал Кааби, министър на енергетиката на Катар очаква проблемите на Европа да продължат най-малко до 2025 година, написа „ Франкфуртер алгемайне цайтунг “. Министърът на енергетиката на Катар дефинира европейските оферти за ограничение на цените на природния газ като " лицемерни ".

 

 В изявление за Bloomberg TV Саад Ал Кааби сподели, че интервенциите на пазарите осуетяват разпоредбите за конкуренция, които Европа е прилагала преди този момент по отношение на производителите. Той е и началник на най-големия производител на течен газ в света Qatar Energy, написа немското издание.

„ Свободният пазар постоянно е най-хубавото решение “, сподели Ал Кааби в неделя. Ограничаването на цената на природния газ също по този начин понижава тласъците за вложение в производството на газ и може да попречи на някои клиенти да имат достъп до доставки. Конкурентните вносители биха могли да привлекат колета, които другояче биха отишли в Европа, в случай че предложат единствено едно пени повече, сподели министърът.

През март Европейската комисия завърши съвсем четиригодишно антитръстово следствие на покупко-продажби за доставка на LNG сред Катар и европейски компании. Опасенията, че покупко-продажбите лимитират способността на вносителите на газ от Европейски Съюз да продават LNG на различни дестинации в границите на единния пазар, не бяха обосновани.

Във втория и финален ден от визитата си в Катар федералният министър на вътрешните работи Нанси Фейзър има първите си срещи с публични лица от страната хазаин на Световното състезание. Германският министър желае да приказва с катарския министър-председател и министър на вътрешните работи шейх Чалид бин Чалифа Ал-Тани и генералния секретар на Организационния комитет на Световната купа Хасан ал-Тавади този вторник. Предвидена е и среща сред Фейзер и президента на ФИФА Джани Инфантино. В същото време катарското държавно управление се оплака, тъй като немският министър на спорта разкритикува възлагането на Световната купа на Катар.

 

  Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР