Ако заплатите в България продължат да растат с настоящите темпове,

...
Ако заплатите в България продължат да растат с настоящите темпове,
Коментари Харесай

КНСБ: Българинът ще почувства заплатата си европейска след 4 г.

Ако заплатите в България продължат да порастват с актуалните темпове, след 4 година ще доближат 60% от средноевропейските. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той участва на представянето на отчет на генералния шеф на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите Филип Пуше.

Според Димитров тези 60% са психическата граница която кара един европеец да се усеща част от общността , а не в състояние, в което му се желае да избяга от страната, в която живее.

Филип Пуше обаче съобщи, че най-малко десетилетие ще е нужно минималните работни заплати в Източна Европа да стигнат тези в старите страни членки.

Казусът с хората с увреждания

Пламен Димитров разяснява и наболялата тематика за хората с увреждания. По думите му майките на деца с увреждания са " трагично подведени " от омбудсмана Мая Манолова , съгласно която Законът за персоналната помощ ще реши техните проблеми.

" Ние не сме " за " или " срещу ". Ние споделяме това, което споделят майките като проблеми. Не споделяме метода, по който Мая Манолова споделя, че ще им реши проблемите, тъй като не е правилно, тъй като ги лъже. Социалният министър е в неговата функционалност да излезе и да каже по какъв начин ще решат проблемите и какъв брой пари ще коства всичко ", сподели той, представен от БНР.

Позицията на КНСБ е, че би трябвало да се усилят средствата за непозната помощ, което ще разреши на самотни хора с увреждания в дребните обитаеми места да се погрижат за себе си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР