Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3

...
Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3
Коментари Харесай

Адвокатът на Христо Шопов: За такива заплахи 2/3 от българският народ трябва да бъде обвинен

Ако за такива разменени реплики се повдига обвиняване, би трябвало 2/3 от българския народ да бъде упрекнат. Това разяснява юристът на Христо Шопов – Ина Лулчева. Преди дни артистът беше арестуван, откакто съседката му се оплака, че той я е заплашил с ликвидиране. Той прекара в ареста 72 часа, а по-късно Софийска районна прокуратура му повдигна обвиняване.

По думите на Лулчева оръжие в спречкването не е имало

Тя изясни, че когато са пристигнали служителите на реда, са попитали Шопов има ли оръжие, той е споделил „ да “, тъй като вкъщи си има законно притежавано такова.

„ Но не се потвърди, че сега на разправията е държал и заплашвал с револвер съседката си “, разясни юрист Лулчева.

Адвокатката е на мнение, че задържането му за 72 часа е било изцяло ненужно.

„ Оръжията са в дома му, той споделя, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвиняване, би трябвало 2/3 от българския народ да бъде упрекнат “, разяснява Лулчева.

Самият Христо Шопов към този момент отхвърля да разяснява случая и дава обещание да приказва, когато може да си го разреши

Твърди се, че напрежението сред съседите е поради бездомно куче, за което се грижи фамилията на артиста. Шопов му направил къщурка и го кастрирал. Съседката му обаче желала то да бъде махнато и даже извикала „ Екоравновесие “.  Шопов отказал и продължавал да търси дом и осиновители за четириногото.

Актьорът е прочут с благотворителните си изяви в отбрана на животните.

В общественото пространство още веднъж доби популярност казусът от предходната година, при който жена от Бургас търсеше помощ за превозване на сляпо бездомно куче от клиника в Пловдив до морския град. След като вижда обявата, Шопов потегля от София, взема животното от Пловдив и го кара в Бургас, след което се връща в столицата.

SafeNews разгласява разказът й без редакторска интервенция:

Преди една година, без няколко дни, пуснах пост за незабавен превоз на сляпо бездомно куче от клиника в Пловдив до Бургас. Секунди след поста, ми писа Христо Шопов, че ще докара кучето. Тръгна от София, взе я от Пловдив, докара я до Бургас и се върна в София. Не желаеше да се разяснява, само че аз настоях, тъй като имам вяра, че положителния образец е значим и инфектиран.

Разбира се, докара я безплатно. Тихо и добродушно

Всъщност, познавах към този момент индивида, а освен артиста Христо, няколко години по – рано, около позицията и дейностите му към животните. Имахме общ план за присъединяване в благотворително събитие в интерес на кучетата от Общинския подслон, само че следващата КОВИД вълна тогава осуети присъединяване му в него. Той и брачната половинка му оказват помощ доста години на близки хора, които имат частен подслон.

Днес и аз чух новината за неприятния случай с присъединяване на неговото семейство

Не стоя зад тях, тъй като считам, че известността дава право да си необуздан човек, а тъй като съм го видяла в човешката му светлина, отвън функциите и прожекторите. Каква е истината, следва да се разбере.
Не осъждам,не извинявам, не упреквам. Вярвам, че истината ще излезе нескрито и знам, че не съм сбъркала с позицията си.

Адвокат Лулчева разяснява и случаите с Нотариуса и Пепи Еврото

Тя описа, че вътрешно-професионален проблем я е предиздвикал да напусне Висшия адвокатски съвет.

„ Замесените юристи във кино лентата на Антикорупционния фонд за Мартин Божанов-Нотариуса нямат повдигнати обвинявания и към момента практикуват. Адвокатските препоръки би трябвало да бъдат самодейни за определяне на данни за такива нарушавания и бързо да реагират. Съдебната власт също желае да се самоучисти, както желае да се самоучисти самата адвокатура. “, разяснява Лулчева.

Тя изрази вяра прокуратурата да не се откаже и да продължи следствието на Петър Петров-Еврото и убийството на Мартин Божанов-Нотариуса

„ Трябва да се ревизират всички обстоятелства и условия. “, безапелационна е адвокатката. „ Главният прокурор не е едноръката Шива, която да свърши всичко в прокуратурата “

Според нея изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов не може да е спънка за следствието на убийството на Нотариуса:

„ Прокуратурата няма обвързване да се подчинява на основния прокурор, в случай че той им пречи с незаконосъобразни способи да водят следствие. “

Още вести четете в рубрика „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

 

 

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР