Ако за първи път ще , то трябва да знаете,

...
Ако за първи път ще , то трябва да знаете,
Коментари Харесай

Как да изберем: Ски очила

Ако за първи път ще, то би трябвало да знаете, очилата са наложителен детайл и в частност тези с добра UV отбрана. Както знаем, при светлина зеницата ни се свива, това е предпазен механизъм на окото, посредством който той понижа пропускането на UV лъчите. Когато носим тъмни очила обаче, ултравиолетовите лъчи минават свободно и в случай че няма UV отбрана можем да нарушим епителния пласт на роговицата.

Когато избираме ски очила е добре да изпробваме разнообразни модели. В общият случай ски очилата са огромни като маски има, само че " по-прибрани " модели. Очилата би трябвало да обгръщат добре лицето, регулирайте това и посредством ластичната им лента. Не би трябвало да усещате напън или хлабина.

В взаимозависимост от цвета на плаката, ски очилата са подобаващи за разнообразни метереологични условия. Като цяло за по светли и ярки дни са подобаващи кафяви и сиви, а за по тъмните и мрачни светлите цветове.

Жълти - дават контрастност, добра видимост и дълбочина Подходящи - мъгла, тъмни и облачни дни.
Златни - дават контрастност, добра видимост. Подходящи за мъгла, тъмни дни.
Тъмно кафяви - мощен контрастност. Подходящи за светли дни с прелестни ски условия.
Зелени - мощен контрастност. Подходящи за Мъгла, облачни дни и по неприятни условия.
Сив - дават действителни цветове. Подходящи единствено за светли дни с прелестни условия.
Розови - предават дълбочина и контрастност. Подходящи за мъгла, тъмни и облачни дни.
Фотохроматичните се трансформират според от яркостта на външната светлина

За препоръчване са очила с двойни плаки, тъй като те основават термична преграда, която защищава очилата от запотяване. Така или другояче съвсем всички модерни модели имат anti-fog покрития, които наред с вентилационните отвори на очилата са съществени, срещу запотяването на ски очилата. Вентилационните отвори, според от модела, могат да бъдат ситуирани отвесно, хоризонтално и смесено. Колкото повече са те, толкоз по-малко е запотяването, само че и толкоз по-студено става на лицето. Ако очилата ви се запотят не ги бършете с подръчни средства. Обикновено, очилата се продават в чувалче, чиято материя е извънредно подобаваща за тяхното разчистване.

На какво друго да обърнем внимание:
в случай че сте решили да прибавите и каска към ски обурудването е нужно да пробвате очилата дружно с каската, с цел да видите дали са съвместими.
отвътре на очилата е добре да има дунапрен, с цел да е по гальовен допира до кожата, малко по-скъпите модели приключват и с тънък микрополар.
когато пробвате очилата е добре да го вършиме на дневна светлина, обърнете внимание на ъгъла на видимост - дали можете да употребявате периферното зрение.
в случай че носите диоптрични очила, е нужно да пробвате ски очилата дружно с диоптричните, има модели, които разрешават съществуването и на двете, само че въпреки всичко по-добро решение е по време на спорт да носите лещи..

Можем ли да караме с елементарни слънчеви очила? Можем, стига да имат UV филтър, само че не е целесъобразно. Освен от слънчеви лъчи, вятър и други, ски очилата, вид маска, биха предпазили очите ни при рухване, без да има заплаха самите те да ни наранят.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР