“Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателнаа система на

...
“Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателнаа система на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов атакува: За пореден път се замита някакъв случай

“Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателнаа система на 12 бългрски жители, които да преценяват кой е отговорен - сигурно нямаше да се каже, че няма доказателства. За следващ път прокуратурата замита някакъв случай. Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

“Много от дълго време прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос. Подобен е казусът за " Седемте джуджета”. Такива неща се случват и то с присъединяване на българската прокуратура”, сподели още Йорданов.

В една цяла правораздавателна система, в която има право да взема решение дали да се задейства или не - в единия случай може да има напън върху подобаващ жител, а в различен - прикриване на закононарушение, разяснява още Йорданов.

“Затова са извънредно наложителни измененията в тази част. Трябва да има опция доказателствата да бъдат показани пред съд и той да реши дали да бъде повдигнато обвиняване или няма задоволително доказателства. Трябва ни самостоятелен орган, какъвто ние нямаме!”, сподели той в студиото на “Събуди се”.

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

“В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре”, съобщи Йорданов и допълн, че “Самата прокуратура по този начин е структурирана, че основният прокурор може да спре всичко”.

А на въпрос на Радомир Чолаков от ГЕРБ дали Йорданов изпитва позор, той отговори: “Радомир Чолаков е споделил огромна нелепост. Той е от опозицията, обикновено е по този начин да каже. По-скоро него би трябвало да го е позор от Бойко Борисов, мен няма какво да ме е позор от Кирил Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР