Ако войната Израел-Хамас спре днес, ще отнеме до 2040 г.,

...
Ако войната Израел-Хамас спре днес, ще отнеме до 2040 г.,
Коментари Харесай

Най-новото | Ще отнеме до 2040 г., за да се поправят всички домове, разрушени досега в Газа, се казва в доклада на ООН

Ако войната Израел-Хамас спре през днешния ден, ще отнеме до 2040 година, с цел да се възстановят всички домове, които са били разрушени през съвсем седем месеца на израелски бомбардировки и сухопътни офанзиви на територията, съгласно оценки на Организация на обединените нации, оповестени в четвъртък.

Съединените щати са притиснали Израел да усили доставките на помощ по време на войната и в сряда Израел още веднъж отвори граничен пункт с тежко засегнатата северна Ивица Газа за първи път, откогато беше развалена при започване на войната.

Междувременно, при седмото си посещаване от експлоадирането на последната война сред Израел и Хамас през октомври, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен настоя за съглашение за преустановяване на огъня. Предложеното помирение ще освободи заложници, държани от Хамас, в подмяна на прекъсване на боевете и доставка на по този начин нужната храна, медикаменти и вода в Газа. Палестинските пандизчии също се чака да бъдат освободени като част от договорката.

На 7 октомври палестински екстремисти започнах...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР