Ако водната криза се разрасне и в други градове, това

...
Ако водната криза се разрасне и в други градове, това
Коментари Харесай

Политолог: Проблемът с водата в Перник е съизмерим с екологично бедствие

”Ако водната рецесия се разрасне и в други градове, това може да породи обществено неодобрение със сериозен мащаб, което може да има непредвидими последствия ”. Това сподели пред БНР политологът Димитър Ганев от ”Тренд ”. Мащабът на казуса с водата в Перник е съпоставим с екологично злополучие, уточни политологът.
Според него държавното управление схваща доста добре евентуалното обществено напрежение, което може да роди рецесията с водата и то в миг от политическия календар, който се характеризира с нараснало обществено напрежение - от първите дни на януари до края на февруари, когато хората са поизхарчили парите към празниците и сметките за комуналните услуги са по-високи.

" Кметът на Перник си дава сметка, че казусът с водата е грамаден и в случай че той няма добър разговор с властта, казусът може да остане по-дълго време неуреден. Затова той е в доста тясна връзка с изпълнителната власт ", сподели той в предаването " Нещо повече " и добави, че това е повода, съгласно него, Станислав Владимиров, въпреки да е повдигнат от Българска социалистическа партия за кмет на Перник, да се въздържа от взаимни изяви с лидерката на социалистите Корнелия Нинова, тъй като тя се пробва да политизира тематиката, а това може да подейства контрапродуктивно за дейностите на кмета и да утежни връзките му с ръководещите.

Във връзка със декларирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление поради водната рецесия, Димитър Ганев съобщи, че това е обикновено опозиционно държание, само че той няма да има триумф. Според него този избор ще бетонира отрасловите министри на постовете им:

" Бойко Борисов не може да си разреши оставка на министър в навечерието на избор на съмнение. Второ - при основано високо напрежение министър председателят постоянно реагира с искане на оставка, с цел да се тушира общественото напрежение, само че сега обстановката е доста друга - една оставка не може да изпълни язовир " Студена ".

Политологът изясни, че, откакто с възможна оставка на министър положението с неналичието на вода няма да се усъвършенства, общественото напрежение няма да спадне и тогава въпросите ще бъдат ориентирани към самия министър-председател.

" Борисов няма политически интерес от оставка на който и да е министър ", безапелационен бе той.

Димитър Ганев разяснява, че оповестената за 13-и януари национална транспортна стачка няма капацитет да събори държавното управление: " Опасните митинги за властта са антисистемните, които нямат ясни претенции и споделят, че би трябвало да се махат всички ", съобщи политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР