Ако ви предстои за първи път да боядисвате яйца за

...
Ако ви предстои за първи път да боядисвате яйца за
Коментари Харесай

Как се боядисват яйца - ръководство за начинаещи

Ако ви следва за първи път да боядисвате яйца за Великден, несъмнено желаете да се визиите добре, да ги извършите красиви, шарени, наситени или по-нежни, ненатрапчиви на тип и наложително екологични.

Ето потребни препоръки за боядисване на яйца за начинаещи.

За задачата би трябвало да се подготвите авансово. Подборът на яйцата е първата стъпка за реализиране на желанията. Белите и по-светлите на тип хващат по-лесно боята и в случай че задачата е цветът да бъде единствено загатнат, наложително би трябвало да се подберат бели.

Варенето на яйцата е втората стъпка. Преди процеса се измиват добре и се оставят на стайна температура, с цел да не се напукат. Дъното на съда би трябвало да бъде постлано с мека забрадка.

Върху нея се редят яйцата и се заливат с вода, която би трябвало да бъде подсолена, с цел да останат здрави. Накрая се покриват с паница.

Сваряването е добре да бъде на умерена температура за към 20-30 минути, с цел да станат твърди и да се запазят през празничните дни.

 Оцветяване на яйца с натурални артикули

Ако желанието е за бои за яйца да се употребяват натурални артикули, тогава боядисването става дружно със сваряването.

Ето едно предложение за боядисване на яйцата с люспи от лук. Това е една доста остаряла техника, която разрешава да се получат красиви мраморни великденски яйца.

Преди варенето всяко яйце се увива в накиснати, с цел да омекнат, люспи и се стяга с марля. След сваряването са доста ефектни, изключително като се лъснат с олио.

Първият цвят, за който се мисли, е аленият, защото аленото яйце е наложително за Великден. За естествено багрило доста уместно е аленото цвекло, то дава ослепителен и извънредно прелестен нюанс.

При боядисване с багра в съда, където тя е разтворена, може да се капне малко олио. То ще остане на плува от горната страна. При потапяне на яйцето, там където полепват капчици олио, боята не хваща.

 Шарени яйца

Както едноцветните, по този начин и многоцветните багрила дават доста забавни резултати. Това, което би трябвало да запомни всеки новак в боядисването на яйца, е правилото за първото боядисано яйце - то наложително е алено.

Други техники за боядисване на яйца са оцветяване с памук, писане с восък; боядисване благодарение на листенца и цветчета, които се отпечатват. Можете да си извършите и кухо великденско яйце за декорация на празничната софра за Великден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР