Ако Вашингтон изпрати ракети към Европа, Русия ще трябва да

...
Ако Вашингтон изпрати ракети към Европа, Русия ще трябва да
Коментари Харесай

Путин: Ако САЩ разположат ракети в Европа, Русия ще отговори с огледални мерки

Ако Вашингтон изпрати ракети към Европа, Русия ще би трябвало да разположи ракети, ориентирани към " центровете за взимане на решения ", съобщи съветският президент Владимир Путин. Думите му идват в миг, откакто Съединени американски щати обявиха, че ще се отдръпват от основния контракт за въоръжените сили от ерата на Студената война поради съветските нарушавания, което докара до огледален ход от Москва.

 © БГНЕС
" Русия не има намерение да бъде първата, която да разположи такива ракети в Европа, " сподели Путин по време на годишното си послание за положението на Русия.

" Ако (САЩ) ги сътвори и разгърне в Европа... това ще утежни трагично интернационалната сигурност, създавайки съществени закани за Русия, " сподели той.

" Казвам ясно и намерено, че Русия ще бъде принудена да употребява оръжия, които могат да бъдат употребявани... против центровете за взимане на решения, които стоят зад ракетните системи, които ни заплашват. "

По-рано той упрекна Вашингтон, че употребява " пресилени обвинявания ", с цел да се отдръпват Съединени американски щати от съглашението за ракетите със междинен и по-малък обхват на деяние.

Путин сподели, че схваща опасенията за двустранната договорка, а точно, че други страни могат да продължат да създават оръжия, които са неразрешени за Съединени американски щати и Русия.

" Сегашното положение на нещата, несъмнено, повдига въпроси, " сподели той пред аудиторията от законодатели и известни персони.

" Нашите американски сътрудници трябваше да са почтени... и да не употребяват пресилени обвинявания против Русия, с цел да оправдаят едностранното си отдръпване от контракта ", добави той.

Съединените щати неведнъж упрекват Москва в нарушение на контракта, потвърждавайки, че Русия създава неразрешени оръжия и този месец президентът Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон стартира развой на отдръпване от контракта.

В размяната на нападки Путин съобщи, че Москва също се отдръпва от контракта и стартира работа по нови типове оръжия, които биха нарушили съглашението.

Мнозина анализатори настояват, че изоставянето на контракта дейно е алармирало началото на нова конкуренция във въоръжаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР