Ако въобще може да се говори за някакъв позитив от

...
Ако въобще може да се говори за някакъв позитив от
Коментари Харесай

Дистанционната работа се превръща в привилегия само за най-елитните служители

Ако изобщо може да се приказва за някакъв позитив от месеците, които прекарахме изолирани по домовете си през 2020-2021 година, това е, че стана ясно какъв брой специалности могат умерено да се практикуват отдалечено. Коронавирусът към този момент е единствено противен спомен, само че същото важи и за хоум офиса... в случай че не сте измежду най-добре платените чиновници в компанията, в която работите. Това демонстрират резултатите от изследване на Ipsos Consumer Tracker, представено от Fortune.

То е извършено в средата на януари измежду 1100 души в Съединени американски щати и демонстрира, че цели 63% от чиновниците с високи заплати имат опция за отдалечена или хибридна работа. На този декор, под 40% от тези със междинни хонорари могат да се похвалят със същото. По-малко от една трета от работещите с ниски заплати могат да се трудят отвън офиса си.
 Ограничен
Ограничен " хоум офис "? Промени в Кодекса на труда могат да понижат отдалечената работа

В България е най-ниският % в Европейски Съюз на хора, работещи от разстояние

59% от приключилите лицей имат право на работа от всяка точка, до момента в който при тези с по-ниско обучение със същото могат да се похвалят едвам 41 на 100.

Като цяло, делът на работещите отдалечено се е свил с повече от 50% от 2021 година насам. Редовите чиновници на редица огромни компании се оказват в обстановка, в която могат да се окажат безработни в свиващ се трудов пазар, в случай че не стартират да се явяват физически на работа.
 Босът на Amazon: Връщайте се в офиса или си търсете нова работа
Босът на Amazon: Връщайте се в офиса или си търсете нова работа

Анди Джаси втвърди тона към чиновниците си

Не е за всички

" Поне ненапълно това, което се случва, е, че добре платените висши фрагменти гледат да не " клатят лодката ". Иначе казано, шефовете желаят да работят от у дома също толкоз доста, колкото и чиновниците си - въпреки да има разкази в противоположната посока ", написа бизнес изданието. Има мениджъри, които желаят да държат екипите си изкъсо, само че има и такива, които наедно с тях надигат глас против проведеното завръщане в офиса, което виждаме във от ден на ден компании.

" Морков и сопа ": Ето по какъв начин шефовете ще ви върнат в офиса

Работните пространства ще станат по-задължителни, само че и по-удобни

Това обаче не усъвършенства обстановката за тези, които са организирали живота си към хоум офиса. Вече единствено 32% от живеещите в селските региони на Съединени американски щати имат опция за отдалечена или хибридна работа.

Освен всичко това, опцията да работиш надалеч от офиса идва на цената на доста по-слаба връзка с екипа. Затова и отдалечените чиновници са с 35% по-висок риск да бъдат съкратени спрямо тези, които най-малко понякога се появяват на място. Това демонстрират данни на Live Data Technologies, представени от WSJ. Те се базират на информация за 2 млн. чиновници.
 2024: Годината на дракона и... годината на шефа. Какво се трансформира?
2024: Годината на дракона и... годината на шефа. Какво се трансформира?

Балансът на силите към този момент се наклони към работодателите и чиновниците би трябвало да се приспособяват

Предвид опасенията, че 2024 година може да повтори гигантските талази от съкращения в софтуерната сфера (където по време на пандемията имаше доста отдалечено работещи), наподобява прекомерно евентуално " жертвите " да са най-вече тези, които са виждали сътрудниците си единствено виртуално.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР