Ако в момента търсите дом, може би сте се чудили

...
Ако в момента търсите дом, може би сте се чудили
Коментари Харесай

Предимства и недостатъци на апартамент на първия или последния етаж

Ако сега търсите дом, може би сте се чудили в кой е най-хубавият апартамент за живеене в жилищна постройка. Истината е, че има доста отзиви по отношение на изгодите от живота на последния или първия етаж на постройката. Поради тази причина желаеме да ви помогнем да решите, като ви покажем преимуществата и минусите на всяка алтернатива, тъй че да можете да извършите най-хубавия избор преди да вземете парцел.

1. Предимства и дефекти на придобиването на дом на последния етаж

 Ако в миналото сте се чудили за какво високите етажи са по-скъпи, това е по този начин, тъй като те оферират огромно многообразие от преимущества, свързани основно с качеството на живот.

От една страна, като живеете на последния етаж, няма да имате директен контакт с външната среда, което значи, че няма да се постанова да понасяте уличния звук, замърсяването, непрекъснатото прекосяване на пешеходци и ропота на преминаващите коли, трамвай и други.

Освен това можете да се насладите на най-хубавата панорама в цялата постройка и да имате по-голямо количество естествено осветяване във вашия дом. 

Също по този начин, когато става въпрос за взаимно битие, не е нужно да се притеснявате, че ще имате гръмък комшия от горната страна над вас и непрекъснато ще имате проблеми със заспиването вечер /особено, в случай че имате и дребни деца/

Основните дефекти при избора на последния етаж на постройка са свързани с метеорологичните условия, защото намирайки се в най-високата част, ще почувствате противен климат с по-голяма активност като пороен дъжд, високи температури или мощен мраз. По същия метод животът на последния етаж ви прави по-уязвими за възможни обстановки като трусове или всяка обстановка, която изисква незабавна евакуация на постройката.

Освен това, в случай че постройката в която желаете да живеете, няма асансьор или се повреди, ще би трябвало да стигнете до дома си по стълбите.

2. Предимства и дефекти на закупуването на апартамент на 1-вия етаж

Основното преимущество на живота на първия етаж в жилищна постройка е, че няма да се постанова да издържате на рискови температури и ще можете да имате постоянен термичен предел. Ако вие или някой от вашето семейство обичате да спите до късно, няма да се притеснявате, че външната светлина е досадна, защото няма да е толкоз мощна, колкото на по-високите етажи.

Живеейки на първия етаж вие също не би трябвало да се притеснявате, че сте в уязвима обстановка при незабавни случаи, да се изкачвате по стълби, когато асансьорът се повреди, като внимавате да не пречите на никого с звук, говорене на всеослушание и други. От друга страна, в случай че вие или някой от членовете на вашето семейство сте с увреждания, изборът на първи етаж ще бъде най-хубавият вид.

Освен това в доста случаи парцелите на първия етаж на жилищна постройка имат спомагателни пространства като вътрешни дворове или предни градини. По този метод ще получите парцел с по-голямо количество квадратни метри и това може да повлияе на неговата оценка. Цената на жилището също е по-ниска, спрямо по-високите етажи.

Основният минус на живеенето на първия етаж на постройка е, че нямате същото количество естествена светлина или чист въздух. Освен това би трябвало да приемете /колкото и да ви е неприятно/ външния звук, замърсяването от улиците и...да внимавате с крадците!

Сега, когато знаете преимуществата и минусите на всяка алтернатива, вземете най-хубавото решение съгласно потребностите на вас и вашето семейство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР