Ако в днешното хаотично и все по-бездушно виртуално съвремие, превърнало

...
Ако в днешното хаотично и все по-бездушно виртуално съвремие, превърнало
Коментари Харесай

Хора, които живеят за другите! Кой е Вашият будител на десетилетието?

Ако в днешното безредно и все по-бездушно виртуално съвремие, трансформирало ни в потребители и консуматори, само че не и в свободно мечтаещи и търсещи мъдри решения се появи… положителното, се появи… будителят. Тогава?

А те не правят невъзможни каузи, те са хора като всички нас, само че все пак са разнообразни, тъй като живеят за другите и раздават душите си.

И в случай че в предишното ни будителите са събуждали народа в името на книжовността, самосъзнанието, духовността, то актуалните ни държат будни със своите каузи, в името на общността, тъй като те ни карат да продължаваме да имаме вяра, че чудото е допустимо.

Сред хаоса на света, в който живеем, положителното сякаш постоянно бива подценявано, занемарявано, неглижирано. Но то, положителното, има онази неоспорима мощ, която може да преобрази животите ни и да промени света ни. Това е мощ, която въодушевява, притегля и сплотява общности.

И да, доста нации по света имат създатели, които могат да бъдат наречени будители, само че на никое място не се празнува празник на будителите – ден, в който почитаме положителното, милостта и мъдростта на всички тези българи, които с делата си и мощта на словото си са съдействали за запазване на духовността ни.

101 години… будителите в България! Затова и " Будител на годината " ще има своето десето издание на 1 ноември 2023 година

Кампанията е основана през 2014 година и неин подстрекател е журналистът Ива Дойчинова, която има вяра, че всяко време има своите будители и задачата на обществото ни е да ги вижда, поддържа и чества.

През всички тези 10 години, ние сме питали вас, слушателите и читателите ни, кои са хората, които най-вече са ви въодушевили през миналата година. С посланията, делата и резултатите от тях.

Всяка година Вие номинирахте стотици свои персонални будители, а журито отсъждаше кои са десетте безспорни плана на годината. Финално наградата " Будител на годината " се присъжда след гласоподаване в поддръжка на активността им в платформата на БНР.

В своята десета годишнина, акцията ще излъчи " Будител на десетилетието ".

Будителската активност може да бъде в границите на една навременна концепция и нейното развиване за година или повече. Но, когато тя е устойчива и намира от ден на ден разклонения на положителното и въздействието върху нашето общество, то вашите номинации през 2023 година ще излъчат тези, които правят трайната смяна. Това ще бъдат хората, на които към този момент сте дарили доверието си и които вършат вярата ви по-голяма, а вярата по-светла.

" Кой е Вашият будител на десетилетието? " – с този въпрос Българското национално радио се обръща още веднъж към хората на България.

Номинациите за персони, организации или планове могат да бъдат изпращани до 31 август 2023 година на [email protected] с къс мотивационен текст за индивида или организацията, задачите и дейностите им през миналите 10 години.

Номиниращите би трябвало да оставят и собствен контакт за противоположна връзка.

Сред всички номинирани за " Будител на десетилетието " жури ще дефинира 10 имена, белязали десетилетието със своята будителска активност.

Членове на журито и тази година са: проф. Огнян Герджиков, доктор Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова.

На особено основана платформа от месец октомври всеки ще може да гласоподава за един от десетте номинирани, чиято активност и идея поддържа. Кой от тях е " Будител на десетилетието " ще стане ясно на тържествена гала, която обичайно ще се организира и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии.

* Журито прави едно значимо конкретизиране: не се позволяват до финалната десетка политици, тъй като тяхната работа е в интерес на народа и допуска качества и положителни каузи. Не позволяваме и публицисти, тъй като априори работата на качествените публицисти е да будят. Тази година хора, които към този момент са били във финалната десетка и са ставали " Будител на годината ", могат още веднъж да бъдат номинирани. Защото активността им надвишава 365 дни и към този момент е дала отпечатък върху десетилетието ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР