Ако успеем да убедим ИТН, че трябва да се обединим

...
Ако успеем да убедим ИТН, че трябва да се обединим
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Трябва да възобновим преговори с всички доставчици на газ, включително с „Газпром” 

Ако успеем да убедим Има Такъв Народ, че би трябвало да се обединим към хрумвания и политики, а не персони, можем да съставим държавно управление

„ Готови сме да вземем третия мандат, в случай че президентът реши да ни го даде и ще създадем опит за сформиране на държавно управление въз основата на контрактуваната краткосрочна стратегия, въз основата на която, за жалост, не съумя да се сформира държавно управление с първия мандат. ” Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в предаването „ Твоят ден ” по Nova News.

Той изрази вяра, че ще се организира разговор, с цел да може да се реализира написаното, освен във връзка с законите за Плана за възобновяване и резистентност, само че и обществената стратегия като безвъзмездни учебници от 1 до 12 клас, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години и преизчисляване на пенсиите.

„ Трябва да заложим и ограниченията, свързани с енергийната сигурност и най-много с газовата сигурност на България. Трябва да обновим договарянията с всички снабдители, в това число и с „ Газпром ”, посочи Ерменков, като акцентира, че това също е заложено в формираната управническа стратегия. Той посочи, че това не значи 100% връзване за „ Газпром ”.

„ Втечненият газ, който внасяме от Азербайджан се равнява на 1-1.8 милиарда куб. м годишно, а на нас ни трябват още 1.2-1.4 милиарда куб. м – едно количество, което можем да вземем от „ Газпром ”. Това е смисълът на диверсификацията – разнообразни източници и търсене на по-конкурентната цена, с цел да може България да получава източници на сила на най-изгодни цени ”, изясни енергийният специалист от Българска социалистическа партия.

Той бе безапелационен, че левицата ще държи на спазването на записаното в краткосрочната стратегия, включително възобновяване на връзките с Руската федерация.

„ Ако ние се придържаме към тази стратегия и успеем да убедим „ ИТН ”, че персоналните проблеми сега са нездравословни за страната и би трябвало да се обединим към хрумвания и политики, можем да съставим държавно управление ”, уверен е Таско Ерменков.

Линк към новината на формалния уебсайт на Българска социалистическа партия:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР