Ако Украйна използва летища в Полша, Румъния и Словакия за

...
Ако Украйна използва летища в Полша, Румъния и Словакия за
Коментари Харесай

Русия заплаши Румъния заради логистична подкрепа, предоставена на Украйна

Ако Украйна употребява летища в Полша, Румъния и Словакия за изпращане на изтребители F-16 в бойни задачи, това ще се преглежда от Русия като интервенция на тези три страни в спора, съобщи Константин Гаврилов, началник на съветската делегация, по време на пленарната сесия на ОССЕ за военна сигурност и надзор на въоръженията във Виена, заяви „ Румъния Инсайдър “.

" Ние изрично предизвестяваме, че потреблението на тези изтребители от територията на тези страни членки на НАТО ще бъде обсъждано от Москва като тяхно присъединяване в спора в Украйна и ще принуди Русия да реагира ", добави Гаврилов.

Неотдавна говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че има " огромна възможност " изтребителите, трансферирани от страните от НАТО на украинската войска, да правят полети от авиобазите в Полша, Словакия и Румъния, като се има поради степента на разрушение на летищата в Украйна.

В Румъния ще бъдат ситуирани центрове за образование за пилотиране на самолети F-16, отворени за страни сътрудници на НАТО като Украйна.

" Заедно с други съдружници и компанията, която проектира този изтребител, в Румъния ще бъде основан районен център за образование на водачи, които ще ръководят тези самолети. Тук ще се образоват румънски водачи, които ще ръководят самолети F-16, а по-късно оборудването ще бъде отворено за присъединяване на водачи от съюзнически и партньорски страни от НАТО, в това число Украйна ", съобщи президентската администрация по време на съвещанието на Висшия съвет за национална защита (CSAT) на 6 юли.

През ноември 2023 година Румъния откри първия център за образование на украински водачи, който ги приготвя да ръководят изтребители F-16. Това оборудване в окръг Кълъраш ще се употребява и за образование на румънски водачи, които минават на по-модерни самолети F-16. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР