Ако у нас се ваксинират по 120 хил. души месечно,

...
Ако у нас се ваксинират по 120 хил. души месечно,
Коментари Харесай

Математик: С ваксинация епидемията у нас ще свърши до края на годината

Ако у нас се имунизират по 120 хиляди души месечно, епидемията от ковид ще бъде овладяна до края на годината. Прогнозата направи в „ Тази заран “ по бТВ проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика към Българска академия на науките.

Има и песимистична прогноза – без всеобща имунизация епидемията ще бъде овладяна след средата на 2022 година До тогава се чака смъртните случаи поради болестта да доближат 50 хиляди

В кратковременен проект, съгласно него, при един народен „ локдаун “ случаите ще намалеят с 10-15% за малко време. Според него главният индикатор в статистиката е броят на пациентите в интензивни отделения.

„ Това число би трябвало да се гледа, да си спомним по какъв начин беше ноември преди огромния „ локдаун “, На 25 ноември имаше 400 случая на пациенти в интензивни отделения. 20 дни след въвеждане на „ локдауна “ това число продължи да се качва, стигна до 600. Това е най-опасното сега, през днешния ден в интензивни отделения са 609 “, изясни проф. Кунчев.

Той уточни, че сме надалеч от платото, а случаите ще продължат да се усилват, до момента в който не се затегнат ограниченията в народен проект. Проф. Кунчев беше безапелационен, че всички точки, където хора контактуват, би трябвало да бъдат затворени, с цел да има резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР