Ако цената на тока се вдигне, ще продължим протестите през

...
Ако цената на тока се вдигне, ще продължим протестите през
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Ако токът поскъпне, продължаваме протестите през септември

" Ако цената на тока се вдигне, ще продължим митингите през септември. Те не са против държавното управление, а против правенето на промени в енергетиката. Не можем да забравим всички пазарни правила и да страдат хората и бизнеса. Ако това през днешния ден се случи, в неделя отново ще желаяме оставката на шефа на КЕВР, а за какво не и на цялата комисия ". Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев. Над 10 000 души излязоха на митинг в сряда, проведен взаимно от работодателите и синдикатите, против цената на тока.

Токът би трябвало да се продава по отношение на районните цени в района. В момента цената е ниска, подобен е интервалът. Но тук приказваме за една надбавка, която не е на никакъв пазарен принцип, и този налог в този момент става най-високият в Европа. Той ще бъде плащан и от промишленост, и от население. От него ще се образува 40 на 100 от цената, възмути се Домусчиев.

Парадоксално е, че след неколкократни срещи на работодатели и синдикати с премиера и откакто стигнахме до извода какви промени би трябвало да се създадат в закона за енергетиката, в последна сметка много се оряза това, което би трябвало да се одобри. Специално в частта за ВЕИ-тата. Ще има страшни схеми, дано не съм неприятен оракул, и това ще вкара няколко милиона недостиг в системата, уточни Домусчиев. И добави, че пробойните продължава да ги има и това е ставало постоянно в интерес на избрани хора./БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР