Ако трябва да опиша поезията с една дума, тя е

...
Ако трябва да опиша поезията с една дума, тя е
Коментари Харесай

Ива Валентинова и нейното „бягство“ към „Тишината“

 Ако би трябвало да опиша поезията с една дума, тя е море “. 

Това показа в предаването „ Нощен Хоризонт “ поетесата Ивана Пунчева, с креативен псевдоним Ива Валентинова. Тя има две стихосбирки. „ Отговор от Тишината “ и „ Бягство “. Завършва „ Театър на придвижването – Танцов спектакъл “ в НАТФИЗ. 

Откакто издава първата си стихосбирка, Ива трансформира мирогледа си . Признава, че възприема нещата по друг метод. С първата си книга се пробва да даде отговори на въпросите, които хората ѝ задават. Тих човек е. Ето за какво и думата „ тишина “ в дебютната ѝ стихосбирка е с основна писмен знак. Тишината е самата тя

Ива избира да учи компетентност „ Театър на придвижването – Танцов спектакъл “ в НАТФИЗ. Сестра ѝ приключва същото. Ивана потегля към Академията с мисълта да кандидатства „ Драматургия “, след това обаче кандидатства „ Танцов спектакъл “ и „ Актьорство за трагичен спектакъл “. Приемат я в първата компетентност. Не танците обаче са огромната пристрастеност на Ива . За нея писането е най-истинският метод да се показва. По-лесно ѝ е да написа, в сравнение с да приказва, признава и самата тя. 

--> Споделете Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР