Ако трябва да окачествим отношенията си с въглехидратите с официален

...
Ако трябва да окачествим отношенията си с въглехидратите с официален
Коментари Харесай

Въглехидратите увеличават риска от рак?

Ако би трябвало да окачествим връзките си с въглехидратите с формален статут, бихме поставили “сложно е ”. И има за какво!

Според нов разбор на 86 от най-популярните типове самун и тестени произведения, някои добавки в модифицираните въглехидрати може да провокират рак . Като основен провинен е посочен калиевият бромат – съставна част, която се съдържа в множеството модифицирани артикули, които се поставят в брашното.

Рафинираните зърна в артикули, като бял самун и хлебни произведения, бял ориз и бели бисквити, са нездравословни по редица аргументи. Рафинираните зърна са лишени от хранителната им стойност в процеса на пречистване и са богат източник на елементарни въглехидрати, които се усвояват бързо от организма и са свързани с инсулиновата устойчивост, с високото кръвно налягане и с увеличението на риска от сърдечен удар с към 30%.

Но преди да зачеркнете въглехидратите, не забравяйте, че анализът на Environmental Working Group потвърждава, че става дума единствено за артикули, направени от бяло брашно . Добрите въглехидрати, идващи от зърнените храни, към момента са наши “приятели ” и с тях даже може да добавите години към живота си. Ако към момента държите на модифицирани тестени храни и сладкишите, с които всекидневно си угаждате, извънредно време е да размислите и да ги изключите от менюто си в интерес на пълнозърнестите лакомства.

Вижте още:

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР