Ако трябва да намерим нещо хубаво в настоящата ситуация с

...
Ако трябва да намерим нещо хубаво в настоящата ситуация с
Коментари Харесай

Apple, Siri, коронавирусът и как виртуалният асистент може да диагностицира хора

Ако би трябвало да намерим нещо хубаво в актуалната обстановка с пандемията, една от мислите, които ни идват, е, че през днешния ден разполагаме с технологии, които по време на Испанския грип преди стотина години да вземем за пример даже не са били обект на научно-фантастични полемики.

Днес човешкият тип употребява интелигентни системи и невероятна цифрова мощност, които неизбежно ще играят централна роля в преодоляването освен на настоящия вирус, само че и на бъдещи сходни обстановки.

Apple от години развива лични технологии и платформи, фокусирани върху опазването на здравето, и неотдавна предложи услуга за диагностициране посредством Siri на територията на Съединени американски щати.

Всеки притежател на джаджа, разполагаща със Siri, може да попита асистента на британски дали има корона вирус - " Siri, do I have coronavirus? "

Асистентът по-късно превежда потребителя през спомагателни въпроси, като дали той има кашлица, дали е влизал в контакт със инфектирани, дали е пътувал и така нататък

В взаимозависимост от всеки отговор Siri трансформира хода на диалога, като при определяне на допустима болест асистентът самичък сигнализира медицинските служби в съответния район.

Siri също по този начин към този момент разполага с услуга, която ни припомня да си мием ръцете, а здравните препоръки, които дава, идват непосредствено от базата данни на Обществените здравни услуги на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР