Ако трябва да намерим нещо хубаво в настоящата ситуация с

...
Ако трябва да намерим нещо хубаво в настоящата ситуация с
Коментари Харесай

Siri на Apple вече диагностицира за коронавирус в САЩ

Ако би трябвало да намерим нещо хубаво в актуалната обстановка с пандемията, една от мислите, които ни идват, е, че през днешния ден разполагаме с технологии, които по време на Испанския грип преди стотина години да вземем за пример даже не са били обект на научно-фантастични полемики.

Днес човешкият тип употребява интелигентни системи и невероятна цифрова мощност, които неизбежно ще играят централна роля в преодоляването освен на настоящия вирус, само че и на бъдещи сходни обстановки.

Apple от години развива лични технологии и платформи, фокусирани върху опазването на здравето, и неотдавна предложи услуга за диагностициране посредством Siri на територията на Съединени американски щати.
 Снимка 472598

Всеки притежател на джаджа, разполагаща със Siri, може да попита асистента на британски дали има корона вирус - " Siri, do I have coronavirus? "

Асистентът по-късно превежда потребителя през спомагателни въпроси, като дали той има кашлица, дали е влизал в контакт със инфектирани, дали е пътувал и така нататък
 Коронавирусът, болните и какъв брой време остават заразни те
Колко време остават заразни заболелите от ковид

Инкубационен и заразен интервал на COVID-19

В взаимозависимост от всеки отговор Siri трансформира хода на диалога, като при определяне на допустима болест асистентът самичък сигнализира медицинските служби в съответния район.
 Коронавирусът, предпазването от заразяване и най-изобретателните и занимателни способи да го създадем
Най-безумните способи за предотвратяване от ковид

Сигурността преди всичко

Siri също по този начин към този момент разполага с услуга, която ни припомня да си мием ръцете, а здравните препоръки, които дава, идват непосредствено от базата данни на Обществените здравни услуги на Съединени американски щати.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР