Ако трябва да избираме от топ 3 на най-хубавите български

...
Ако трябва да избираме от топ 3 на най-хубавите български
Коментари Харесай

Уикенд в Балчик - перфектен избор за бягство от града

Ако би трябвало да избираме от топ 3 на най-хубавите български градове по брега на родното Черноморие, то Балчик несъмнено ще заеме място в този лист. Градчето е съумяло да запази своя сексапил през годините и има забавно въздействие от времето, в което е било в рамките на Румъния. И до ден сегашен значително румънски туристи идват, с цел да го прегледат, а не пречи и самите ние да го посетим още веднъж. През топлите месеци локалната община провежда голям брой културни събития и фестивали, които може да се посетят в композиция на другите забавни забележителности, които са там. В тази публикация ще разгледаме какво си коства да забележим в това украшение на нашето Черноморие. 
Можем да стартираме с Двореца - най-известната локална забележителност. Можем да благодарим за него на румънската кралица Мария, която желае да сътвори своя резиденция на морския бряг. И до ден сегашен той стои и краси града със своята архитектура, каменни стълбища и растителност. 
 Ловеч и Крушунските водопади - концепция за пътешестване през уикенда Ловеч и Крушунските водопади - концепция за пътешестване през уикенда
Ловеч е един прелестен град, който наложително би трябвало да посетим през тази година. Пътуванията в чужбина може да са лимитирани, само че тов...
Ботаническата градина в Балчик също е извънредно забавна със своето богато многообразие от цветя и други растителни типове. Някои от тях могат да бъдат открити единствено тук и на никое място другаде в България! Кактусите са моите персонални любимци. 
Яхтеното пристанище и плажовете край Балчик са прелестни места за разходка и почивка. Историческият музей в града също е забавен и си коства да се посети - там може да видите историята на града от неговото пораждане. В експозицията има доста разнообразни предмети от керамика,стъкло и монети, които ще разгледате. Етнографският музей също е забавно място и се обитава в една от старите къщи в града. 
Последното нещо, което си коства да забележим е неповторимо за Балканския полуостров и се намира на територията на сегашен Балчик - храмът на богинята-майка Кибела. Той е част от античния град Дионосиполис, който се е намирал на морския бряг към III-ти век и се смята, че е най-добре непокътнатият храм в света. 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР