Ако тряба да се търси реформа, трябва да се реже

...
Ако тряба да се търси реформа, трябва да се реже
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: С козметика не става, в МВР трябва да се реже до кокал

" Ако тряба да се търси промяна, би трябвало да се реже до кокал. Разбира се, това е доста тежко, само че в случай че желаеме да се получи качествена смяна в системата на Министерство на вътрешните работи, бих предложил грузинския модел - хайде като е толкоз загнила системата, за една седмица да сменим всички началници и да търсим резултат ", съобщи в коридорите на Народното събрание ген. Атанас Атанасов от ПГ на Демократична България пред кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Искам да обърна внимание и на процедурите. Аз не съм чул през последната година да има състезания в Министерство на вътрешните работи. Постоянно се сменят началници, махат се едни, поставят се други краткотрайно, само че краткотрайното става непрекъснато. Трябва да има същинско конкурсно начало, на което да се явят хора с качества ", сподели още Атанасов, като добави, че би трябвало да се освободят горните равнища от пенсионерите, които са 2000-3000 души.

По думите на Атанасов, броят на пенсионерите в структурите на силовото министерство са били над 4000, само че по времето на Бойко Рашков половината са били освободени. Днес по места към момента са на работа пенсионери началници в пожарните.

Друг проблем на силовата конструкция е, че цялата система на Министерство на вътрешните работи е недофинансирана, като 90% от бюджетните средства отиват за личния състав, останалите браншове са недофинансирани.

" Не може да си измием ръцете със промяната на началниците на районните ръководства в София. Проблемът е доста по-дълбок и доста " по-висок ", безапелационен е Атанасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР