Ако Трети март престане да бъде официалният национален празник на

...
Ако Трети март престане да бъде официалният национален празник на
Коментари Харесай

Проф. Вълчев: Ако сега отменят 3 март като официален празник, до пет години ще го премахнат изцяло. Това е геополитическа цел

" Ако Трети март престане да бъде формалният народен празник на България, до 5 години ще бъде отстранен напълно. Това е задачата. Въпросът е геополитически. Не може да празнуваш Трети март и да не кажеш, че той е резултат от Руско-турската Освободителна война. " Това разяснява по Нова News Даниел Вълчев, някогашен министър на образованието и декан на юридическия факултет в СУ.

„ Дали изобщо се постановат каквито и да е промени в българската Конституция?! В последните месеци се основава усещането, че българската Конституция има някакви доста ясно забележими недъзи и стига да не й пречат " неприятните ", ще отстрани тези недъзи и с ускорени темпове ще тръгне към светлото бъдеще. Дебатът за Конституционни промени е политически ”.

Това съобщи деканът на Юридическия факултет на Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ и някогашен учебен министър Даниел Вълчев в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS. 

Според него и в този момент, както и преди години с препоръчаните промени в Конституцията се цели отклонение на вниманието. „ В момента има една коалиция сред две, в случай че приемем – сред три партии, които ясно посочваха преди изборите, че няма да ръководят дружно. Това стеснение би трябвало да бъде обезщетено с огромна концепция, която да каже, че са се събрали в името на нещо. Идеите, които се развиват всъщност, в тях няма нищо ново. Всички са остарели, може би си изключение на тази за служебните кабинети ”, изясни Вълчев. 

„ Каквито и болшинства да има, не е това разковничето за възстановяване работата на правосъдната система. Това не трябва да е опрощение да не се одобряват други промени, които на мен ми се костват по-важни. С промени в Закона за правосъдната власт може да се забрани на членовете на колегиите и на Висш съдебен съвет като цяло да вършат кадрови оферти ", сподели той. Според него предложенията може да се вършат от министъра на правораздаването. 

Вълчев поддържа намаляването на мандата на основния прокурор и ръководителите на висшите съдилища. 

За дейностите на президента той сподели, че постоянно е имало рецензия към президента. „ Недоволство от работата на президента постоянно е имало. Според мен е вярно той да прави това, което мисли, тъй като там е ясно кой носи отговорност ”, сподели Вълчев.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР