Ако този парламент излъчи правителство, подкрепено от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ,

...
Ако този парламент излъчи правителство, подкрепено от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ,
Коментари Харесай

Волгин вдигна петолъчката! Кой закопавал държавата

Ако този парламент излъчи държавно управление, подкрепено от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, това в действителност би било краят на всякакво политическо възпитание. Признавам, че не съм обожател на нито една от двете обединения, тъй че аз персонално няма да се усещам измамен, в случай че те сформират очевидна или срамежлива коалиция.

Обаче, в случай че желаеме в политиката въпреки всичко да има някакви правила, би трябвало да настояваме партийните лица да почитат посланията, които самите те напълно до неотдавна са отправяли и да не се отхвърлят от думите си още в деня след изборите.Това споделя в коментара си за БНР журналистът Петър Волгин. Той продължава със следните думи:
-->
Всякакви слова изрекоха едни за други главните политици от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в предизборната акция. От партията на Борисов назоваха политическите си съперници „ дилетанти “, „ шарлатани “, „ схемаджии “. Разбира се, от обединението на „ положителните и почтените “ не им оставаха длъжни.

Определяха ГЕРБ като „ знак на статуквото “, „ мафия “, „ нарушители “. Факт е, че на всички места по света политическите съперници си насочат рецензии. Но едно е да критикуваш, а напълно друго въобще да отричаш правото на битие на съперника си в политическата конкуренция.

А ПП-ДБ тъкмо това правеха. Определяха смисъла на личното си битие в това да изринат ГЕРБ от политическото съревнование, с цел да имала късмет България най-сетне да станела съвременна страна.

Чрез това взаимно набеждаване в „ обслужване на съветските ползи “ двете обединения в действителност желаеха да покажат на обществото или по-скоро на задграничните началници какъв брой едната е правоверно и стопроцентово евроатлантическа и какъв брой другата е затулен реализатор на волята на Кремъл.

И по какъв начин в този момент, след всички тези, извънредно тежки обвинявания, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще създадат дружно държавно управление? Някои споделят, че политиката била изкуство на компромиса и щяло да бъде естествено предизборното опълчване да бъде забравено след изборите. Само че, извинете, тук не приказваме за естествено предизборно опълчване. Тук имахме извънредно съществени обвинявания в осъществяване на закононарушения и в обслужване на непознати ползи. 

Всъщност има и нещо позитивно в основаването на сходно държавно управление. И то е, че българските гласоподаватели един път вечно ще се убедят по какъв начин официозните партии от дълго време са престанали да пазят ползите им. Те пазят или себе си, и/или ползите на непознати страни. И по този начин, по един напълно натурален метод, доста гласоподаватели ще откажат да дават доверието си на партиите от мейнстрийма и ще се ориентират към обединения, които са достоверно български и чиито водачи не припкат час по час до амбасадите за приемане на указания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР