Ако тепърва обмисляте инвестиции в криптовалути или блокчейн технологията, вероятно

...
Ако тепърва обмисляте инвестиции в криптовалути или блокчейн технологията, вероятно
Коментари Харесай

Бивш главен ковчежник на САЩ за инвестициите в крипто: Влакът вече е заминал

Ако занапред обмисляте вложения в криптовалути или блокчейн технологията, евентуално сте закъснели. Това съобщи пред Си Ен Би Си някогашният ковчежник на Съединени американски щати Роза Риос.

„ Влакът към този момент е напуснал гарата “, разяснява Риос, която беше ковчежник на Съединени американски щати от 2009 до 2016 година при президента Барак Обама. „ Технологията блокчейн към този момент е тук “, добави тя.

Риос е член на борда на блокчейн стартъпа Ripple, основен изпълнителен шеф на консултантската компания за вложения в недвижими парцели Red River Associates и вложител в онлайн риалити шоуто „ Unicorn Hunters “ дружно с сътрудниците Стив Возняк и Ланс Бас.

Въз основа на този си опит Риос споделя, че има един съвет за всеки, който желае да влага в платформи или активи, основани на блокчейн, като криптовалути или NFT: „ Придържайте се към лесни, съществени въпроси като „ Практичен ли е продуктът? “ и „ Има ли място за напредък? “

Тъй като доста специалисти считат, че активи като NFT се употребяват единствено за спекулации и имат дълготрайни вероятности, Риос споделя, че ще влага единствено в платформи, които имат капацитет за напредък и дават смислени услуги или действителна стойност.

„ За мен е доста значимо дали те имат присъща стойност “, разяснява тя.

За Риос това значи, че активите би трябвало да могат да се употребяват „ отговорно “ и да могат да икономисват време или пари в действителния свят.

По думите й това е учредената причина да се причисли към борда на Ripple.

„ Криптовалутата XRP на компанията дава опция за улеснение на на трансграничните заплащания. Тя го прави по-бързо и по-евтино от обичайните валутни услуги “, разяснява Риос.

Тя се надява, че 2022 година ще внесе повече регулаторна изясненост за крипто пазара. През ноември група регулатори, в това число Федералния запас на Съединени американски щати, обявиха, че законодателите възнамеряват да дават повече изясненост за това по какъв начин на банките и други огромни финансови институции ще могат да боравят с криптовалута през идната година.

Необходимостта от изясненост визира и Ripple, който сега е центъра на правосъдно дело с Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, което би трябвало да реши дали токените XRP съставляват криптовалути или скъпи бумаги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР