Ако свинското можеше да говори, то определено щеше да ви

...
Ако свинското можеше да говори, то определено щеше да ви
Коментари Харесай

Как да запазим свинското без замразяване до лятото?

Ако свинското можеше да приказва, то несъмнено щеше да ви подскаже по какъв начин по-добре да “прекара ” зимата – в буркан или просто в опушен тип.

Във времето, когато нямало фризери, хората търсели разнообразни способи да удължат живота на свинското месо до лятото. Това е методът, който се употребявал от нашите баби и дядовци.

На 1 литър вода добавете 150 грама сол, 4-5 нарязани скилидки чесън, филиз мащерка, 2-3 дафинови листа, черен пипер.

Когато водата заври, поставете в нея всички съставки и изключете котлона. Разтворът би трябвало да се охлади. В огромна купа сложете частите свинско месо, които желаете да съхраните: бекон, шунка, месо.

Саламурата трябва да покрива свинското месо, а върху него би трябвало да поставите нещо, за да поддържате месото под равнището на течността.

Два или три дни ще би трябвало да разбърквате свинското месо, тъй че то отмерено да се осоли. Две седмици е рационалният период за мариноване, макар че в някои страни този период достига един месец.

Осоленото свинско месо се измива със студена вода, избърсва се и се държи най-малко половин ден на място, където въздухът циркулира.

Вижте още: Вижте невероятните изгоди от сока от киселите краставички!

Сега към този момент можете да ядете от свинското. Готовото месо би трябвало да се сложи в буркан и да се съхранява на мрачно и хладно място.

Опитвали ли сте се да го приготвите? Получава се много вкусно!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР