Ако сте виждали снимки на Роналд и Нанси Рейгън, не

...
Ако сте виждали снимки на Роналд и Нанси Рейгън, не
Коментари Харесай

Нанси Рейгън – зад всеки успял мъж стои една жена

Ако сте виждали фотоси на Роналд и Нанси Рейгън, не може да не сте останали с хубаво възприятие от влюбените погледи и нежния език на тялото, на който си приказват двамата. Тяхната обич и честност един към различен са именити. Когато Барбара Уолтърс я пита каква е тайната на връзката им, Нанси непретенциозно споделя, че в тяхната двойка не всеки път всичко е било по формулата 50/50. Понякога е било и 90/10. „ Трябва да си подготвена да дадеш 90 и той би трябвало да е подготвен да даде 90. ”

Нанси Рейгън е родена като Ан Франсиз Робинсън на 6 юли 1921 година Майка й Едит е била актриса. След раздялата на родителите си Нанси живее с чичо си и вуйна си в Мериленд. През 1929 година майка й се омъжва наново и Нанси взима семейството на втория си татко, Дейвис. Нанси Дейвис става актриса и през 40-те и 50-те години играе в 11 кино лентата.

Една случайност я среща с Роналд Рейгън. По време на параноята на Едгар Хувър името й се появява в лист обвинени комунистически симпатизанти и младата Нанси взема решение да обясни недоразумението с дублиращото се име, като се срещне с ръководителя на актьорската колегия по това време, Роналд Рейгън. Любовта им не е от пръв взор, само че „ нещо такова ”, споделя самата тя. Двамата се женят през 1952 година и малко по-късно тя взима решението да остане зад упоритостите на брачна половинка си и да се посвети на развъждането на децата им.



През 1981 година Нанси е първата актриса, която става първа дама на Съединени американски щати. Влизайки в Белия дом, една от първите й задания е да обнови постройката, която по това време запада. Ремонтът е част от концепцията на президента, че след години неприятно държавно ръководство положителното име на институцията би трябвало да се съживи. С огромния ремонт Нанси придвижва блясъка на „ остарелия Холивуд ” в Белия дом, което обаче не минава и без необятна рецензия, защото цялата акция се случва по време на икономическа криза. Една от покупките й за Белия дом да вземем за пример са нови порцеланови сервизи за 240 хиляди $, което незабавно се трансформира в голям скандал. За потушаването му не оказва помощ и имиджът й на жена със скъпи и разточителни усети.

Нанси остава в историята и с една огромна идея – битката с опиатите. Кампанията Just Say No я води чак до подиума на генералната асамблея на Организация на обединените нации, където през 1986 година тя става първата първа дама, правила публично послание пред този конгрес.



Лоялната отдаденост на връзката й с Роналд Рейгън е това, което я разказва най-добре. „ Моята роля е да бъда госпожа Роналд Рейгън ” казвала, „ и това е най-важната роля в живота ми ”.

Нанси Рейгън в никакъв случай не е носила етикета на работеща жена, нито на такава, преследваща кариера, само че в случай че мислите, че е била безмълвен трофей на брачна половинка си, грижеща се за почистването на сребърните лъжички в Белия дом, сте доста надалеч от истината.

Първата дама постоянно е страняла от това да удостовери политическото си въздействие и се е придържала към дежурни изказвания като това, че няма интерес във връзка с политиката. Докато в едно изявление за ABC News, питана за въздействието си, изпуска „ О, не, Рони имаше своите убеждения, които беше доста мъчно да промениш. ”, а след това прибавя „ Е, може би цялото това нещо с Русия... ”.



Истината е, че въздействието на Нанси Рейгън напълно не се е изчерпвало с гледането на карти (влечението на фамилията към астрологията е също любопитен факт). Тя е била една от най-влиятелните личностти зад сцената на американската политика, а оттова и на международната, по времето на тежък интервал на ескалация на Студената война и има своята подмолна част от приноса на брачна половинка й към рухването на Стената.

„ Ако не беше Нанси, Рейгън нямаше да бъде нито губернатор, нито президент ” е мнението на доста от техните другари. Сътрудници от Белия дом нееднократно са потвърждавали и това, че точно тя е била довереното лице до Рейгън.

Една от последните й дела е поддръжката на научни проучвания със стволови кафези в битката с заболяването на Алцхаймер.

През 2004 година, 12 години след загубата на брачна половинка си, Нанси Рейгън споделя пред Vanity Fair: „ Рони ми липсва извънредно доста. Хората споделят, че става по-добре с времето... Но не, не става. ”

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР