Ако сте в настроение за нещо сладко днес, непременно опитайте

...
Ако сте в настроение за нещо сладко днес, непременно опитайте
Коментари Харесай

Днес е празникът на шоколадовия пай с американски орех

Ако сте в въодушевление за нещо сладко през днешния ден, безусловно пробвайте парче къс и почетете Световния ден на шоколадовия къс с американски орех. Освен че ще ви се услади, американският орех, прочут и като пекан, е потребен полезен за здравето ви.

Шоколадовият къс с пекан е доказателство за миролюбивото общуване на индианците и първите заселници в Съединени американски щати. Пеканът пораства единствено на територията на Съединени американски щати и Мексико, а когато европейките го прибавили към обичания си къс, се получило неустоимо комбиниране.

Славата на този къс обаче идва през XIX век с реклама, която обикаля цяла Северна Америка. Сладкишът е по едно и също време апетитен и потребен, а това се харесало на милиони хора.

Пеканът е богат на антиоксиданти и омега-6 мастни киселини, които забавят стареенето на кожата и намаляват равнищата на неприятния холестерол в кръвта.

Американският орех прилича елементарния орех на външен тип, само че е с червеникав колорит и по-сплескана форма. Срещал се е като обичайната храна за популацията на Новия свят, а е импортиран в Европа от испанците през XVI век.

Непременно си пригответе един къс с шоколад и американски орех ден, с цел да отбележите празника и не пропускайте царевичния сироп при подготвяне на плънката, с цел да бъде рецептата достоверна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР