Ако сте собственик на хибридна Toyota от първото поколение, не

...
Ако сте собственик на хибридна Toyota от първото поколение, не
Коментари Харесай

Джей Лено: Prius ще стане колекционерска ценност

Ако сте притежател на хибридна Toyota от първото потомство, не бързайте да я продавате. Цените на истинските Prius-и скоро ще тръгнат нагоре, защото моделът има колекционерски капацитет, споделя известният авто запалянко и притежател на една от най-ценните сбирки от типичен коли Джей Лено в изявление за Business Insider.



Toyota показа първата генерация на бензин-електрическия Prius през 1997-а. Три години по-късно стартира износът му за Щатите. Хибридът има 1.5-литров мотор с мощ 70 к.с., работещ по цикъла на Аткинсън. Съчетан е с електромотор с 44 к.с., захранван от 274-волтова никел-металхидридна батерия.



При представянето на Prius в Щатите Американската организация за запазване на околната среда (EPA) мери междинен разход от 48 мили/галон (4.9 л/100 км). С смяната на методиката през 2008 година този индикатор се утежнява до 41 мили/галон (5.7 л/100 км), само че все пак си остава впечатляващ.



Не структурата и икономичността обаче карат Джей Лено да счита, че Prius ще се трансформира в колекционерска полезност. "Това е колата, в която израсна цяло потомство. С нея ходеха на абитуриентски балове. С нея татковците водеха децата на сладолед в неделя. Тази кола ще колекционира идващото потомство. Тя е колкото кола, толкоз и спомен ", счита някогашният ефирен водещ.



Според Лено електрическите коли от последните две десетилетия сигурно ще нарастват занапред. Той илюстрира изказванието с оферта от $440 000, която някакъв човек му отправил за един от електрическите автомобили в сбирката му.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР