Ако сте си купили тиква и се чудите, какво да

...
Ако сте си купили тиква и се чудите, какво да
Коментари Харесай

Как да си изпечем тиквени семки

Ако сте си купили тиква и се чудите, какво да вършиме тиквените семки, просто не ги хвърляйте. Печенето на тиквени семки не е толкоз комплицирано, колкото си мислите. Приготвени в къщи те ще са доста по-вкусни, защото ще ги извършите тъкмо по ваш усет.

Те могат да се осолят или подправят, с цел да дават отговор идеално на сетивата във вашата джука празнина. Другото, което можете да знаете за тях, е, че черупките също са годни за консумация и са добър източник на фибри, а те са потвърден съдружник за положително здраве. Използвайте този способ и с други семена. Тиквените семки са известни също като pepitas.

Време за подготовка: 10 минути

Време за подготвяне: 1 час

Общо време: 1 час и 10 минути

Продукти: тиквени семки, спрей за готвене, зехтин или масло

По предпочитание: сол, чесън на прахуляк, лук на прахуляк, брашно или други подправки по желание

Начин на подготвяне:

 Белени тиквени семки

Изплакнете тиквени семена в гевгир. Използвайте пръстите си, с цел да отстраните ефектно цялата пулпа. Прецедете тиквените семки няколко пъти и изхвърлете целулозата. Изсипете ги на готварска хартия, като ги разстелете добре, с цел да изсъхнат през нощта. Загрейте фурната до 120 градуса. В подобаваща тава постелете хартия за печене или незалепващо фолио.

Изсипете изсъхналите тиквени семки и поръсете със зехтин, масло или спрей за готвене. Поръсете със сол, чесън на прахуляк, лук на прахуляк, подправки, пикантен червен пипер или други подправки по желание (може и единствено със сол и брашно, в случай че по този начин предпочитате). След това ги поставете във фурната. Печете към 1 час, като редовно разбърквате на всеки 10 до 15 минути, до момента в който тиквените семки леко се зачервят.

Приготвяйте тиквените семки преди ястие. Ако се наложи да ги съхранявате, направете това в херметически затворени съдове или контейнери при стайна температура до 3 месеца или съхранете в ледник до 1 година.

Ако ви харесва препечените тиквени семки да са екстра-солени, накиснете ги за една нощ в разтвор от 1/4 чаша сол и 2 чаши вода. След това ги изсушете за още един спомагателен ден, след което се действа, както е посочено нагоре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР