Ако сте се посветили на работата си, няма как в

...
Ако сте се посветили на работата си, няма как в
Коментари Харесай

7 начина бързо да се избавите от стреса в офиса

Ако сте се посветили на работата си, няма по какъв начин в един миг стресът да не се отрази съществено на живота ви.

Разбира се, има много способи да се избавите от напрежението, като спорта да вземем за пример. Едва ли обаче всеки има по три часа седмично, с цел да се посвети на йога.

Ето за какво ви предлагаме няколко метода, които ще ви оказват помощ да се избавите от тревогата:

Трик с нервната система

“Когато сте уплашени, вашите стомашни мускули се свиват, създавайки напрежение в региона на корема и в целия организъм ”, изяснява Ирина Кушнир, ароматерапевт и здравен специалист. “Лайката и джинджифилът успокояват храносмилателната система и поставят в ред страстите. Лавандулата, известна още като ободряващо нервите средство, успокоява нервната система ”. Затова дръжте чай от лайка, джинджифил или лавандула в офиса и постоянно го консумирайте.

Опитайте с дихателни извършения

Д-р Брайън Геси, шеф на СПА център, предлага следното: седнете изправени. Направете няколко мудни, дълбоки вдишвания – вдишайте през носа и издишайте през устата. Повторете, с ръце, сложени пред гърдите ви, като се уверите, че гърдите ви се уголемяват задоволително. Сега поставете ръце на върха на гръдния панер и повторете. След това поставете ръце на върха на стомаха и повторете. Освободете дъха си, до момента в който казвате “Ааааа ” (но безшумно, тъй че да не ви чуват колегите).

Нанесете масло от сандалово дърво на облеклата

Притеснени сте преди началото на среща на борда на шефовете, или ви следва сериозен обзор при доктора? “Сложете две капки масло от сандалово дърво върху облеклата, с цел да облекчите авансово равнищата на напрежението ”, поучава Робърт Тисъранд, специалист в ароматерапията.

Вземете си минута отмора

Както всички знаем, напрежението пораства бързо през работния ден. Затова си вземайте по две-три минути на всеки час-два, с цел да поговорите с сътрудник или се разходете. Това ще ви помогне да се отпуснете и да се откъснете от работата и технологиите, даже и за момент.

Кажете “Не ”

“Жените постоянно имат проблем с установяване на границите, защото не желаят да разочароват хората, които разчитат на тях ”, изяснява доктор Присила Марота, създател на Power & Wisdom: The New Path for Women. Ако една задача ще ви напрегне и вдигне кръвното налягане, то авансово направете преоценка дали си заслужава да кажете “да ”.

Разтегнете се на бюрото си

Като се има поради, че множеството от нас прекарват по през целия ден във взиране в екрана на компютъра, две от най-важните области за разпъване са шията и гърба. За да не се схванете до момента в който седите във вашия стол, раздвижвайте раменете си по един път на всеки час.

Добавете етерични масла

Добавете две-три капки етерично масло в вашите артикули за ежедневна грижа за кожата. “Маслото от салвия отпуска мускулите на лицето с неговите спазмолитични лечебни качества ”, изяснява доктор Кушнир. “Маслата от лавандула и бергамот пък ще ви оказват помощ да балансирате страстите си. Маслото от иланг-иланг също стабилизира хормоните ”, добавя още тя.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР