Ако сте решили най-накрая да започнете да се храните здравословно,

...
Ако сте решили най-накрая да започнете да се храните здравословно,
Коментари Харесай

Най-вредните продукти

Ако сте решили най-сетне да започнете да се храните здравословно, сигурно ще би трябвало да се откажете от някои артикули. Според американски диетолози съществува топ 10 на нездравословните артикули, които се отразяват зле на организма.

На първо място това са желирани и смучещи бонбони с неестествено ярки цветове. Освен безумното количество захар, което се съдържа в тях, цветовете и ароматизаторите работят убийствено на клетките на човешкото тяло.

Чипсът е много апетитен и малко хора могат да му устоят, само че те автоматизирано биха станали повече, в случай че знаят, че в него се съдържа примес от въглехидрати и мазнини с химически подобрители на усета.

Газираните питиета са зложелател на организма. В една чаена чаша посладена газирана вода се съдържат над три супени лъжици захар. Като прибавим към това и оцветителите и ароматизаторите, се получава доста неприятна картинка.

 сметана

Шоколадовите десертчета, поради голямото количество захар, което се съдържа в тях, доста бързо провокират съвсем наркотично приучване. Човек се усеща, че и ден не може да изкара без едно от тях.

Кренвиршите и колбасите, даже най-безобидните от тях, съдържат огромно количество нездравословни за индивида субстанции във тип на ароматизатори, подобрители на усета и консерванти. Много от тях съдържат трансгенна соя, чието влияние върху човешкото тяло към момента не е ясно.

Мазното месо също е нещо, от което би трябвало да се откажете. Излишъците от животинска лой водят до формиране на холестеролови запушалки, които са гаранция за сърдечно-съдово заболяване.

 Най-вредните артикули

Майонезата, кетчупът и готовите сосове, които за мнозина са наложителна добавка към всяко ястие, освен са доста калорични, само че са наситени с химически генерирани вкусови добавки, сгъстители и ароматизатори.

Повечето от тях сдържат огромно количество оцет, което се отразява зле на органите на храносмилателната система. Така нареченият фаст фууд също е за занемаряване.

За ускорение на приготвянето на този вид храна в нея се прибавят рекордно количество химикали, които се отразяват пагубно върху човешкото здраве. Солта и по-точно несъразмерната й приложимост води до нарушавания на съня, намалено кръвно налягане и отоци.

На последно място, само че не и по значимост, е алкохолът. Дори едно малко от време на време може да попречи на усвояването на витамините, да наруши кръвообращението и да докара до стомашни проблеми – всичко зависи от общото здравословно положение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР