Ако сте решили да си вземете декоративни рибки, тогава е

...
Ако сте решили да си вземете декоративни рибки, тогава е
Коментари Харесай

Отопление на аквариума

Ако сте решили да си вземете декоративни рибки, тогава е значимо да помислите и за отоплението на аквариума. Различните типове аквариуми имат потребност от разнообразни температура, като тя може да варира от 22 до 32 градуса. Именно по тази причина е доста значимо да сте осведомени с това, на каква температура вашите жители се усещат най-добре и удобно. Основният метод за нагряване на водата в аквариума са по този начин наречените нагреватели, като те могат да бъдат пластмасови, от стъкло, с титаниеви детайли, мини модели, външни, за долната част на аквариума и други.

Отопление на аквариума

При избора на отоплителен апарат за аквариума ви би трябвало да се съобразите най-много с размера на дома на вашите рибки. Така да вземем за пример, в случай че размерът му е към 90-100 литра, тогава надлежно нагревателя би трябвало да е с мощ към 150 W. Препоръчваме ви да избирате нагревателите, които са по-мощни, защото те по-лесно ще се оправят с неочаквания спад в температурата, работят по-гладко, не прегряват и имат по-дълъг експлоатационен живот. Важно е обаче постоянно да избирате единствено качествени модели, които да са безвредни, както за приложимост, по този начин и за самите рибки.

Поставянето може да се извърши по два метода, а точно хоризонтално, по този начин и отвесно. Не забравяйте и за това, че равнището на водата непрекъснато спада, а точно заради изпаряването. Именно по тази причина равнището на самата вода би трябвало да е постоянно над минималното равнище на потапяне, т.е. обозначената маркировка Minimum water level върху тялото на нагревателя.

Как да изберем отопление на аквариума?

Има няколко значими момента, на които би трябвало да обърнете внимание при закупуването:

- значимо е нагревателят, който сте избрали да има и термостат, т.е. да може да се контролира температурата;

- избирайте тези модели, които имат спомагателни функционалности, като да вземем за пример наложително спешно изключване при липса на вода;

- в случай че водата в аквариума е морска, тогава наложително уточнете дали определения от вас радиатор няма да се повреди от солта във водата;

 Снабдете се с радиатор за аквариум

- регулирането на температурата може да става по друг метод, а точно при някои модели това се случва, откакто се стигне избрана стойност, до момента в който при другите може да се зададе температурен диапазон;

- комплектацията също е значим миг при избора, като при някои нагреватели може да има и спомагателни детайли за закрепване.

Един от водещите моменти при избора на радиатор за отопление на аквариум си остава мощността. Както към този момент споменахме, тук от главно значение е размера на самия аквариум. Средната стойност е към 1, 5 W мощ на нагревателя за всеки литър вода. Съветваме ви да избирате по-мощните модели, защото те ще могат да по-лесно да затоплят стаята, в случай че в помещението е студено и по този начин няма да се заплаши живота и здравето на рибките ви.

Не подценявайте значимостта на отоплителни уреди за аквариума. Дори и сега температурата да е добра за жителите, това не значи че през зимните месеци тя не може да се намали. Има някои типове рибки, които са доста чувствителни даже към минималните промени в температурата. Не забравяйте да закупите и термометър, с който да следите този индикатор във водата на аквариума и дали се постанова да пуснете нагревателя.

Отоплението на аквариума е доста значимо освен за капризни рибки, само че и за по-устойчиви типове като гупи и златни рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР