Ако сте привърженици на здравословното и балансирано хранене, тогава едва

...
Ако сте привърженици на здравословното и балансирано хранене, тогава едва
Коментари Харесай

Минусите на Средиземноморската диета

Ако сте последователи на здравословното и уравновесено хранене, тогава надали не сте чували за Средиземноморската диета. Тя има голям брой преимущества, заради което много от хората залагат точно на този метод на хранене, в случай че желаят да смъкват килограмите и да подобрят метаболизма си.

Основни обстоятелства за Средиземноморската диета

Едно от най-важните неща при нея е да се насочите към яденето на повече средиземноморски храни - бобови култури, плодове, риба, зеленчуци, морски блага, пълнозърнести храни и зехтин. Отличава се с лекотата на осъществяване си и това, че по този начин ще можете да измененията режима си, сваляйки непотребните килограми и зареждайки се с сила.

Диетата от Средиземноморието се базира на обичайните за 60-те години храни по тези земи. Води своето начало от Италия и Гърция, като множеството извършени проучвания потвърждават нейната полза. С нейна помощ ще можете да свалите непотребните килограми и да имате съвършената фигура, за каква всеки си мечтаете.

 Средиземноморска диета

Към изгодите от Средиземноморската диета можем да прибавим това, че понижава риска от инфаркт, преждевременната смъртност и захарен диабет. Както и множеството хубави неща в живота, по този начин и тук има едно огромно “но ”.

Минуси на Средиземноморската диета

Известният диетолог Елена Соломатина споделя пред вестник Вечерна Москва, че тя не се предлага за хората, които страдат от разнообразни остри болести и патологии на стомашно-чревния тракт. Тя отбелязва това, че в храните, присъщи за средиземноморксата диета, се съдържат доста фибри.

От своя страна, тези субстанции имат способността да оказват мощен провокиращ резултат на храносмилателната система и точно заради тази аргументи този режим на хранене не се предлага при хората, страдащи от болести на стомаха или червата.

Диетологът прибавя, че в случай че имате дребни деца в фамилията си, тогава също би трябвало да сте изключително деликатни със средиземноморската диета. Тя е подобаваща за младежите, само че не и за по-малките деца. Причината за това е, че организмът им не е приспособен и приспособен към приема на огромни количества храна, която е богата на по този начин наречените диетични фибри.

Соломатина прибавя и че точно това е повода децата да се хранят повече със задушени артикули, като те би трябвало да са ситно нарязани или пък смлени, защото това е по-полезно за техния подрастващ организъм. Специалистът в диетичното хранене споделя, че изключително внимание към средиземноморската храна би трябвало да имат хората, които имат самостоятелна нетърпимост или алергия към някои от присъщите за това хранене съставки и артикули.

 Средиземноморски храни

Освен това морските блага са доста богати на солите на тежки метали. Важно е да се означи това, че жителите на средиземноморските градове употребяват пресни морски артикули. Те, от своя страна, са богати на доста разнообразни субстанции, които са здравословни за организма. Това обаче не важи за замразените морски блага.

Диетологът прибавя, че огромна част от рибните артикули от Виетнам и Китай не дават отговор на санитарните и хигиеничните правила. Прекомерната консумация на такива храни може да е освен нездравословно, само че и рисково за здравето.

Трябва да сме деликатни и със сирената, защото в тях постоянно се съдържат разнообразни заместители на млечните мазнини.

Дори и сезонните плодове постоянно се обработват с разнообразни нездравословни химикали, което намалява потребните им качества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР