Ако сте обикновен потребител на настолен компютър или ноутбук, може

...
Ако сте обикновен потребител на настолен компютър или ноутбук, може
Коментари Харесай

Apple подаде патент за самопочистваща се клавиатура на MacBook

Ако сте елементарен консуматор на настолен компютър или ноутбук, може би Ви се е налагало да се борите с калта в клавиатурата най-малко един път. Хранителни трохи, мазнини и други отпадъци се намират в клавиатурата, без значение какъв брой мъчно е на притежателите им да предотвратят това.

Ръчното разчистване на клавиатурата може да бъде предизвикателство и за някои от притежателите на ноутбуци, които не могат елементарно да отстранят остатъците от храни, намиращи се в клавиатурата – това разочарование се схваща от Apple и надлежно са измислили патент, който е бил подаден от компанията още през 2016 година – това е всичко, което е нужно.

„Попадането на течности и боклуци в клавиатурата може да повреди електрониката. Останките от тези течности могат да разяждат или блокират електрическите контакти, да попречат на придвижването на бутоните и т.н.“ – се споделя в поръчката за патент. По-нататък в документа се оферират редица неповторими решения на казуса, които в цялост са наречени „Ingress for Prevention Keyboards“.

Средствата на Apple не са толкоз комплицирани, какъв брой изобретателни. Например, в едно от предлаганите решения на компанията са включени вътрешни „въздушни мехури“, под въздушното налягане на които се отстраняват трохите, течностите и останалите нежелани материали от пространството сред бутоните на MacBook и неговата рамка.

Ако решението от въздушна основа се провали, в патентната поръчка на Apple се загатва и „охранителна“ система, която се намира сред бутоните на MacBook и главния систематичен хардуер по-долу. Тази система може да включва вентили и четки, които могат да блокират трохите и течностите от прикосновение с скъпите вътрешни съставни елементи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР