Ако сте фенове на пухкавите Маршмелоус, смело напред - този

...
Ако сте фенове на пухкавите Маршмелоус, смело напред - този
Коментари Харесай

Чийзкейк Маршмелоу

Ако сте почитатели на пухкавите Маршмелоус, самоуверено напред - този чийзкейк е шокиращо апетитен

Необходими Продукти

● маршмелоу - 200 г бонбони
● шоколад - 100 г
● крема сирене - 100 г
● сметана - 150 г
● какаови бисквити - 80 г
● масло - 50 г

Начин на подготвяне

Първо, вършим подложката, като смиламе бисквитите в блендер. Когато бисквитите станат на прахуляк, прибавяме размекнатото масло и омесваме доста добре.

Необходима ни е по-висока купа или кръгла кутия с по-малък диаметър.От хартия за печене си премерваме дължина, която да сложим по вътрешната страна на купата/кутията и която да стърчи най-малко 5 см нагоре отвън съда. За да прикрепим хартията компактно и тя да остане в такава цилиндрична форма, може да използваме тиксо или телбод.

Сипваме бисквитената примес в съда, откакто сме обвили с хартията, и хубаво натискаме, с цел да се покрие дъното. За тази цел е комфортно да се употребява стъклена чаша за вода, защото повърхността е дребна и не комфортно да се работи с лъжица.

Прибираме купата с бисквитената поставка в ледник, с цел да стегне.

В купа, подобаваща за прилагане в микровълнова, сипваме половината от сметаната и в нея начупваме шоколада. Слагаме в микровълновата за 10 секунди, вадим, разбъркваме, прибавяме бонбоните Маршмелоу и отново слагаме в микровълновата за няколко секунди. Така загряваме, вадим, разбъркваме и отново загряваме, до момента в който сместа се разтопи и стане хомогенна. Оставяме сместа да се охлади, като от нея отделяме една чашка, която ще ни би трябвало по-късно.

В купа разрушаваме останалата сметана.

В друга купа слагаме крема сиренето и с миксер леко го разрушаваме, с цел да получим по-гладка консистенция. Смесваме разрушеното крема сирене и сместа с маршмелоу и разрушаваме с миксер. Добавяме сметаната и разбъркваме със шпатула /не с миксер/.

Сипваме сместа върху бисквитената поставка и прибираме във фризета, с цел да стегне. След към 1 час изваждаме и ревизираме, и в случай че се е стегнало от горната страна, изсипваме отделеното количество разтопен шоколад, сметана и маршмелоу и го изсипваме върху чийзкейка. Заглаждаме и още веднъж прибираме във фризера.

Можем да оставим чийзкейка и до идващия ден във фризера, като е належащо да предвидим известно време, което ще е належащо да се отпусне преди сервиране. Изваждаме го елементарно от съда, като хващаме хартията и издърпваме. Добре е да създадем това, когато е още полузамразен.

А и по-добре ще го разрежем, когато не е напълно размразен.

Страхотен чийзкейк се получава.

Опитайте го!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР